vila
|
pitam se da li postoji nacin da se covjek zali nekome u slucaju takvih stvari. meni se prije par mjeseci desilo slicno, kad sam odvela mog bebana da primi vakcinu. inace u pocetku je bio prava mala sovica, po cijelu noc budan, a ujutro zaspe. pitala sam u domu zdravlja da ga dovedem u posljepodnevnu smjenu, ali rekli su da ne moze i objasnili zasto. uglavnom, odvela sam ga ujutro, jedva ga razbudila, cijelim putem je spavao. kad smo usli, doktorica me napala zasto ga nisam svukla vec ga unosim obucenog. ne znam da li je neka ovas bila u dZ na otoci, vrlo je neuslovno, a pogotovo kad je vani -20. bilo me strah da se ne prehladi i nisam htjela da ga svlacim dok ne udjemo kod doktorice, gdje je naravno toplo. zatim kad je vidjela koliko je tezak, napala me da ga previse dojim. uopste nije stvar u dojenju, nego u genetici, i ja sam bila iste tezine u njegovoj dobi. al naravno, nemam ja pojma, ona zna najbolje. pocela je da ga pregleda i na kraju zakljucila kako zaostaje u razvoju jer nece da cuva glavu prilikom posjedanja. uzalud sam ja govorila da je on pospan i da zato nece. da se vec iako mu je tek tri mjeseca prevrce sa ledja na stomak. da je sa sedam dana dizao glavu od podloge i uspio da se prevrne sa stomaka na ledja. vjerujete, cak me je napala da se ne brinem dobro o njemu, kao, vjerovatno je dugo sam u kreveticu. uzas. nije primio vakcinu i uputila nas je neuropedijatru. od tada nisam vise otisla u dz. tog istog dana kad se moj pilan naspavao odvela sam ga doktoru lutvi hodzicu da ga pregleda, naravno sve je uredu, i od tada idemo na kontrole i vakcine kod njega. mm je isao u dz da upisu u karton vakcine, upisali su uredno ali kao bune se zasto nisam odvela djete neuropedijatru. jednostavno, nisam htjela da ga vodam po bolnicama, da mi se zdravo djete razboli radi necije nestrucnosti. sad mu je 6,5 mjeseci. prvi put sam ga stavila da sjedi prije 20 dana, vec nekoliko dana sjedi sam i savrseno cuva glavicu. ipak, meni je taj dan odnio najmanje deset godina zivota, koliko god ja znala da je on dobro, ja sam majka i ne moze mi biti svejedno kad mi se kaze tako nesto.mislim da bi trebao postojati zakon protiv takvih ljudi.
|