regi
|
lijep pozdrav svima! :) hmmmmm,ne znam da sam ikada nasla ovakvu temu na bilo kojem forumu. mm je po prirodi zstvoren covjek.bar kad su emocije u pitanju. da li sa time ima veze cinjenica da je odrastao u relativno konzervativnoj porodici,ne znam. sa neplodnoscu se borimo 3 godine. dijagnoza sa kojom se borimo je azoospermija, oni koji se bore sa neplodnoscu znat ce,nadam se,kako teska i neizvjesna je borba za bebicu,pogotovo sa takvom dijagnozom. ja sad imam 26 godina,kad sam se udala imala sam 21. smatram da sam bila jako mlada. daleko od toga da se kajem, nikad i nisam,ali pomislim cesto kako sam u najljepsim godinama ,dakle sa nekih 23 - 24 , provela saznavajuci sta je spermiogram,azoospermija, MPO, ICSI, faze nastanka spermija,.... ono sto mi smeta,ali jako,je cinjenica da mm ne zna pravi nacin za pruziti podrsku. ako placim,bukvalno me ruzi,nikad me nije zagrlio(ok,ne bas nikad,ali jako rijetko). ako je nasa borba i neplodnost u pitanju,jednostavno preskace tu temu. da,kaze on da ce pristati na sve,ne odbija preparate koje nabavim,ne odbija biopsiju,ali mi ne pruza nikakvu podrsku kad su te stvari u pitanju. ja trazim klinike,ja lutam po internetu,ja trckaram po sarajevu i trazim cure po zagrebu da nam salju biljne preparate,trazim klinike,pisem mailove, ...i kad saznam nesto novo,nesto sto me ohrabri,sva sretna to prenosim njemu,on obicno gleda pored mene i samo klimne glavom i nastavi po svom.gotov nikad ni komentar ne da. ok,zatvoren je.ali,zar ne razumije da meni treba ruka koja ce me nekad pogurati kad posrnem? da mi treba lijepa rijec? zagrljaj,a ne da me izgrdi,kad placem?ne razumije da ja ne mogu emocijama upravljati,ako mi se place,sta da radim?! uzasno me to smeta, neki dan je bila situacija da sam zaplakala zbog emisije na Hayatu, u jednoj prici sam sebe vidjela,i zamislite:on me uzruzio sto gledam te stvari i ,eto,sad placem! uzas! nekad mi dode da dignem ruke i ja,pa da vidim bi li se i kako bi borio sam da se razumijemo,mrzim ovu pricu ja,ja i ja,ali u nasem slucaju bukvalno je tako pisem ovo,jer mislim da ce mi biti lakse ako neka napise da nisam sama da je i njen muz takav ili slican hvala sto ste uopce ovo i procitale... regi