Skvo RR
|
Prebacivanje postova IZVORNA PORUKA: vriskica Drage moje, imam jedno pitanje? Danas sam bila kod doktorice na kontroli (12 sedmica), i ona mi reče da će nakon ultrazvuka i ostalih nalaza da mi radi papa test?????? Malo sam se zabrinula, jer po mom skromnom mišljenu to nebi trebalo da se radi u trudnoći....ako imate kakva iskustva u vezi ovoga, bila bi vam zahvalna da ih podijelite sa mnom-da li se to smije ili ne??????? !!!!!! IZVORNA PORUKA: Husic10 I meni su to rekli prosle sedmice, ja sam bila na 11 sedmici pregled, kaze slijedeci pregled ce raditi i papa test. Radili su mi pap test i kad sam bila trudna sa Ailom, pa je bilo sve uredu. Ne mislim da je ista stetno. Pozdrav IZVORNA PORUKA: sara.at to je cita glupost sto si cula da se to nesmije meni papa test radi doktro svake dvije sedmice tj na svakom pregledu.. Papa test nije nikakva procedura to je samo obris glica maternica to se radi sa stapicem i taj obris se salje na analizu... papa test se mora u trudnoci napraviti jer u trudnoci je najveca mogucnost infekcija i bakterija i analizom se to moze pravovremeno sprijeciti ili lijeciti.... Tako bez straha doktor najbolje zna svoj posao IZVORNA PORUKA: lejna_ IZVORNA PORUKA: vriskica Drage moje, imam jedno pitanje? Danas sam bila kod doktorice na kontroli (12 sedmica), i ona mi reče da će nakon ultrazvuka i ostalih nalaza da mi radi papa test?????? Malo sam se zabrinula, jer po mom skromnom mišljenu to nebi trebalo da se radi u trudnoći....ako imate kakva iskustva u vezi ovoga, bila bi vam zahvalna da ih podijelite sa mnom-da li se to smije ili ne??????? !!!!!! to je normalno, meni je rađen u 5-oj sedmici, zato ne brini. mislim da je to i obavezno. IZVORNA PORUKA: mamilica I meni radjen na poctku trudnoce. Rezultat mi nikada nije procitan, osim kontrola za 6 mjeseci, tj. nakon poroda. Tako, bez brige, nece nicemu skoditi. IZVORNA PORUKA: š t a Ja sam u 23. nedelji trudnoće i nisam radila nikakve testove pa čak ni papu, bila sam na 5 kontrola i svaka je bila samo ultra zvuk i ćao. e sad ja vas pitam jeli to dovoljno? IZVORNA PORUKA: teacher75 ja sam ga radila par dana prije trudnoce tako da nije trebalo da ga radim opet u trudnoci, a preporucljivo je ako neko nije duze vrijeme prije radio da ga uradi u trudnoci IZVORNA PORUKA: felix ja sam radila papa test haman u 19estoj sedm.trudnoce nista opasno ni stasno niti mi je sta bilo IZVORNA PORUKA: vriskica Hvala puno svima na informacijama. Kako mi je prva trudnoća, i sve mi je novo tako sam se baš zabrinula, jer nisam znala da to može i u trudnoći. Doktorica koja mi vodi trudnoću je mlada, pa kontam da se nije šta zeznula.