Gigana
|
Draga Stella, ja sam se kao dijete opržila vrelom vodom i imala sam plik na nozi promjera 15cm. Dedo mi ga je probušio sterilnom iglom, a doktor je onda skidao kožu. Mazali su me Dermazin kremom, jajetom i nema čime ne, ali najbolje je pomogao melem travara iz Budve, koji se danas na našem tržištu zove Jomelop E. Takođe, pomaže i domaći rester od šljiva ako ga možeš nabaviti, on izvlači vrelinu i koža će biti kao nova. To ti je kao džem od šljiva, ali u sebi ima polovice šljiva koje su ostale čitave. Dakle, nije bestilj, ali nije ni klasični džem, nego nešto između (eto, recimo, slatko od šljiva, mi ga zovemo rester). A što se tiče krivice, ja sam jutros svom djetetu pričepila tri prstića kad sam htjela zatvoriti vrata od balkona, a nisam vidjela da je zavukao prstiće između štoka i vrata. Kad mi srce nije puklo! Odmah sam mu stavila prstiće pod hladnu vodu i stavljala potom hladnu oblogu i hB nije ni plavo ni crveno. Nema ništa. On je, duša moja, plakao 15 minuta bez prestanka i jedva sam ga smirila. Samu bih sebe ubila da mogu, ali šta sad da radim. Pojela bih se, ali ne vrijedi. Zahvaljujem Bogu da je sve u redu i tješim se da je moglo biti i gore, ne daj Bože.