nikka
|
I mi ćemo ove godine prvi put djeda mrazu,samo mislim dali će mu sjesti u krilo,ma sigurno hoće kad vidi kako sva djeca. A sad o Božiću,ja ću ove godine bor okititi u srebreno i zlatno kao i ostatak kuće(umjetni bor) imala sam nekad i prirodni i zaista preljepo miriše,ali kod nas nebude lijepih za kupiti,pa grijanje jako i brzo se počne osipati a ja ga volim dugo imati,okitiću ga početkom 12.mjeseca. Vani ispred kuće okitim lampicama veliki bor i ogradu na balkonima. Po prozorima u dječjoj sobi naljepim djedamrazove i snijeg u spreju. Ove dodine ću pokušati sama napraviti adventske vijence za vrata i stol,mada imam prekrasne umetne. Posadim pšenicu u saksiju u koju se stave svijeće i moli se prije večere za badnjak i ujutro na Božić. Kupimo pečeno prase i većinu podijelim susjedima za koje znam da si nemogu priuštiti normalan obrok,pa bar taj dan da ih malo razveselim,odnesem i kolača i soka i tada se sjetim koliko smo ja i moja obitelj sretni,imamo zdravlje,ljubav,sreću,a materijlno da nespominjem, To je doba kad se svi trebamo sjetiti bar ljudi oko sebe koje vidimo da teško žive. Kolača napravim u kombinaciji sa mamom,to je već netko rekao,ispadne ih brdo, a najviše volim da pravim sitne kolačiće i kuglice pa ih stavim u šarene košarice,torta obavezna. Na badnjak pripremim poklone malog spremim u krevet,baka ga čuva a ja i tata idemo na polnoćku i onda s društvom na piće,čestitanje. Jedino smo prve godine kad se rodio bili doma,imao je mjesec dana,i bilo nam je predivno,ono rođenje za Božić baš simbolično. Evo stigao je i snijeg već sam u zimskom raspoloženju.
< Poruku je uredio nikka -- 22.11.2008 7:27:27 >
|