mišur
|
Nazvala sam temu ovako, a nadam se da se ipak neće odnositi na nas Primjetila sam kod Luke, koji ima 3,9mjeseci, da u zadnje vrijeme slabije čuje. Naveče, pred spavanje, obavezno pričam priče, i uvijek šapćem, jer ih oboje istovremeno uspavljujem, a Anči vrlo brzo zaspi, pa da je ne ometamo normalnim pričanjem, ja šapćem. Nikad još nije rekao da glasnije pričam, ili da me ne čuje, a sada je to počeo. I u normalnom razgovoru u toku dana, ako mu nešto govorim, a on mi je okrenut leđima, vidim da ne reaguje, i kad ga pitam je li me čuo da mu se obraćam, kaže da nije. I još nešto-odnedavno je počeo da pojačava tv kad gleda crtani ili to od mene traži, a nikad prije nije. Sve ovo traje nekih 15-ak dana, ali večeras me baš zabrinuo, jer sam morala glasno da pričam priče, pošto je stalno govrio da se pojačam, da me ne čuje. Inače, kao mali je često imao upale uha, a prije par dana je bio kod dr, i nije bilo nikakve upale niti crvenila u ušima. ne znam ima li to veze sa krajnicima, mada nije nešto bio podložan upalama grla Imao je problem sa mucanjem jedno vrijeeme, i to je jedina nepravilnost u govoru koju je imao, inače je velika pričalica od 6-og mjeseca kad je progovorio. Da li neko nešto zna o tome? Ja ču ga svakako odvesti dr da vidim šta ćemo, jer se neću smiriti dok ne provjerim sluh...
|