Anoniman
|
A joj Rabi Ja sam salmonelu, nažalost, "prostudirala"..... Moja S je imala , 7,5 predugih mjeseci! 7,5 meni godna Da, to su simptomi salmonele.... Mi smo se borili 12 dana sa temperaturom i proljevom. Dijete mi je užasno smršalo. Sva sreća pa je bila "buca" inače..... Ovako, nakon konačno uspostavljene prave dijagnoze (jer su nas 7 dana zavlačili te da je virus, te prehlada bla, bla, bla ko zna koliko bi trajalo da ja nisam insistirala da se uradi nalaz koprokulture) način liječenja je jako dug, mučan i dosadan. Ne daju se lijekovi nikakvi iz razloga što se unosom istih salmonela još više lijepi za crijeva. Morat ćeš biti jako pažljiva sa hranom Ništa mliječno, ništa masno, kuhano... ma muka draga moja! Samo suha hrana, tipa dvopek, riža, krompir, na lešo iskuhano meso. Čini mi se da je strogo zabranjeno zeleno povrće (grašak, kupus, salata... ). S sam davala prolife, linex, čajeve.... Najgore je od svega što ona (salmonela) šeta. Pa se zna desiti da su 2 nalaza ok a treći pozitivan Užasno je dosadna i mora se pratiti da, ne daj Bože, ne pređe iz debelog crijeva u mokračni kanal ili još gore, ne daj Bože, u krv Tvoj dječak je sad kliconoša što znači da moraš voditi računa da salmonela ne pređe i u vaša crijeva. Nakon dječakovog korištenja wc-a dobro dezinfikovati wc dasku jer se ona najčešće na taj način prenosi. Ja sam nakon svakog S korištenja dasku čistila domestosom. Jako važno, sve je individualno, kod nekoga salmonela bude mjesecima (kao kod moje S) a kod nekoga bude par dana, sedmica..... Uglavnom, mi smo na kraju dobili informaciju da u Hadžićima postoji apoteka koja, između ostalog, ima i čaj za izbacivanje salmonele. Ne dugo iza toga test na salmonelu je bio negativan Da li je zaista čaj djeovao ili se baš tako potrefilo da je baja sama u tom periodu izašla nikada neću znati...... Nažalost, činjenica je da nije ni malo bezazlena, hara crijevima, iscrpi sve najbolje iz organizma ali moraš biti jaka, puno se informisati i dobro paziti kako da je "tretiraš" E da, zamalo da zaboravim, čaj od brusnice je isto dobar za nju. Sve što se još mimo napisanog sjetim, javit ću ti. Čuvaj se, ne daj se, znam kako ti je To mi je bio najteži, najgori period u životu..... Nikada se nisam toliko zabrinula, svaki novi nalaz me je dotukao, i sve tako 7,5 mjeseci......
|