Lejla Ka
|
Draga Dzanini sasvim razumijem kako se osjećaš. No važno je da želiš nešto učiniti, i važno je da postaviš realne ciljeve i budeš strpljiva. Jer kile najbolje idu dole ako počneš polako, bez instant dijeta i drastičnog kresanja količine. A pogotovo što nije zdravo. Kad odlučiš zamjeni večeru nekom namirnicom koja ti u manjoj količini daje osječaj sitosti (kod mene je to npr. 2 jabuke, ili čaša jogurta). Ostale obroke smanji količinski tako da izvadiš jednu porciju (za početak ti sebi izvadi i malo više od jedne uobičajene, ali da ne budu baš dvije na jednom tanjuru), a kad kreneš da uzmeš još sjeti se da ćeš za par minuta osjetiti sitost, pa popij čašu vode. Kad ti ovakav režim "legne", dakle prestaneš osjećati potrebu za hranom mimo ovoga, onda izbaciš večeru u potpunosti, a ostale obroke opet smanjiš. Tad ćeš već primijetiti pomake, najprije na odjeći, ako vaga i ne bude pokazivala razliku. Vrlo je važno za tvoj moral da se ne vagaš često, dosta je jednom u 7 dana. I jako je važno da se što više zaokupiš nečim drugim što će ti privlačiti pažnju. Kad kile na ovakav polagan način krenu dole one klize sporo ali konstantno, a ti ne osječaš neki veliki napor ni odricanje kao da trenutno izbaciš puno toga. Ovako nećeš ni skinuti 4kg u mjesec dana, ali zamisli da svakog mjeseca spadne po kila, gdje će ti biti kraj Sad ide lijepo vrijeme, isplaniraj sebi svakodnevnu šetnju sa bebom, godit će ti fizička aktivnost, godit će bebi, skrenut će ti misli sa hrane. Idite negdje u prirodu, Wilsonovo je postalo zaista lijepo za šetanje, ili na Koziju ćupriju, zavisi gdje ti je zgodnije. Nemoj šetati ispred radnji, pogubne su za moral i sasvim normalnih žena sa svojim modelima za proporcije 12-godišnjih djevojčica. Ovo ti ja pišem autobiografski slučaj. I ono što je važno, ako i "zgriješiš" , pojedeš kolač ili nešto drugo mimo plana, nije smak svijeta, neće odma 2kg+, uživaj u njemu, samo se trudi da se on ne ubaci u dnevni plan.