aloa
|
o tome je vec bilo price na forumu porodiliste, pa malo pregledaj. u sarajevu se to svodi na kocevo i opstu bolnicu. kosevo je grozno ali imaju kao vise doktora i pedijatre u svako doba, a opsta bolnica je sredjenija, novija, ali nemaju valjda uslove ako se nesto iskomplikuje sa bebom (salju je na kosevo ili pedijatriju, nisam sigurna). ja sam cula da u tesnju ima neka privatna poliklinika (nisam sigurna da li se tu moze i poroditi), da je pravo moderna i napucana ali ne znam nikakve detalje. moje iskustvo i misljenje je da je najvaznije da trudnoca bude ok, porod ok i beba da bude zdrava, tj. da tako bude sudjeno, a ako ti to nije tako sudjeno, boze nas sacuvaj od naseg zdravstvenog sistema. hocu da kazem ako je sve ok, moze te i babica poroditi (mada je doktor uvijek kao tu), i svejedno u kakvoj si bolnici, bebu u ruke i sutra kuci. ja sam zatrudnila iz prvog pokusaja, i trudnoca mi je bila ok, ali beba je bila lose, mjesec dana je lezala na pedijatriji gdje su je lijecili od meningitisa, uzas kroz kakvu grozotu sam prolazila, i mjesecima nakon toga, odkako se rodila sigurno sam dvjesto puta prosla kroz onu kapiju na kosevu. milion pregleda, kontrola, vadjenja krvi, ultrazvuka, ct a, magnetne rezonance, vjezbanja na fizijatriji, opstih anestezija, antibiotika, svega...pa eto, sada je to jedna slatka, zdrava bombonica od 11 mjeseci...nisam ti bas puno pomogla u vezi tvog pitanja, samo sam htjela da kazem da je moj zakljucak samo moliti boga da sve bude ok....
|