amra_sa
|
IZVORNA PORUKA: Jaca7 Drage moje, Molim za savjet, u ovom trenutku je svaki dobrodošao. Naime, imam momka sa kojim sam 4 godine, sa kojim se super slažem, koji je jako pažljiv i uvijek tu kad god mi zatreba u svakoj situaciji. Nemamo posao, ali se nadamo nečemu uskoro i samim tim i braku kojeg oboje želimo. Međutim, on ne želi dijete. Sinoć smo o tome razgovarali i bio je odlučan u tome da 99% ne želi nikada imati dijete. Njegovo djetinjstvo nije bilo najsretnije: oca je izgubio vrlo rano, majka nije pretjerano vezana uz njega, nekako je sve sam postigao u životu: školovanje, borbu sa honorarnim poslovima itd... Možda su to razlozi zbog kojih ne želi dijete? Mlađi je od mene 2 godine, njemu je 28, meni 30. Pitam se: da li će tokom braka doći vrijeme kada će razmisliti o tome? Ni ja ne želim dijete odmah, ali bih bila presretna kada bi bila sigurna da će jednoga dana to dijete htjeti... Molim Vas za savjet Vi ste cijelu noć razgovarali, on je odlučan u tome da kao što ti reče, 99 posto ne želi dijete, ali ti još uvijek ne znaš razloge zbog kojih on ne želi dijete. Nemoj nagađati, možda je ovo, možda je ono... Iz same rečenice u kojoj ti nagađaš njegove razloge zašto ne želi imati dijte, meni govori da taj vaš odnos i nije potpuno otvoren i iskren. U čemu je problem ? Pitaj ga otvoreno i direktno zašto ne želi dijete ? Čudi me da ga to već nisi pitala ? Da li se plašiš njegovog odgovora,reakcije, bojiš se da će ga tvoja pitanja i insistiranje na odgovoru udaljiti od tebe ? Jasno bi mi bilo da ti navede razlog posao, trenutno niste situirani itd... Ali kako ti napisa on ti je rekao da NIKADA NE ŽELI IMATI DIJETE ....Ne kontam stvarno. Ma ja ga nebi popustila dok nebi izvukla stvari na čistac.Po cijenu svega.Moj ti je savjet, nemoj se zavlačiti i ne traži opravdanja za njegove izjave, nego sve stvari "na sunce",igrajte otvorenih karata.
< Poruku je uredio amra_sa -- 18.11.2012 16:03:37 >