my_little_baby
|
Merjema Otuzbir je djevojčica koja ima samo 5 godina, a mnogo teškoća. Ona je mali veliki borac. Bitku za život je počela od samog rođenja. Rođena je u 6-om mjesecu trudnoće i sa težinom od samo 800 grama. Uspjela je preživjeti, ali prerano rođenje, boravak na aparatima za disanje u trajanju od 2,5 mjeseca, te prebolovana sepsa su ostavili posljedice. Danas je nepokretna-oduzetost sva četiri ekstremiteta, ne može sama sjediti, puzati , hodati niti govoriti. Uz sve to ima i kamenac u bubrezima, kifozitet kičmenog stuba, te teško oštećenje sluha. Imati bolesno dijete je samo po sebi teško, jedino teže od toga je nemati novac da mu omogućite što lakši i kvalitetniji život. Merjemi je potrebno mnogo toga ....a sve je, ne skupo, nego preskupo... Zato molimo sve one koji su u mogućnosti da pomognu u realizaciji sljedećeg: -nabavka ortopedskih pomagala i to:specijalna stolica za djecu s posebnim potrebama,auto sjedalica,stajalica koja bi sacuvala miscie od dalje deformacije,te pomagalo za kupanje..... Specijanla invalidska kolica ima odnedavno zahvaljujci dobrim ljudima.....takodje ima i autic na akumulator koji nije bio neophodan al koji odgovora sloganu "za Merjemino ljepse djetinjstvo",jer je presretna sto sam moze da uradi nesto i to nesto je da VOZI AUTIC:.. Merjema ide kroz život sa osmjehom na licu. Njezin osmjeh je naša snaga, a vas molim da vam bude motiv da joj pomognete. …pružimo joj skupa ljepše djetinjstvo… Merjemi možete pomoći uplatom na račun: OTUZBIR MERJEMA ABS BANKA - 1990 5200 0800 0072 Tekuci racun - 5061 1201 0208-480500 Za uplate iz inostranstva: ABS BANKA DD SARAJEVO SWIFT CODE:ABSBBA 22 IBAN:BA391990520008000072 FILIJALA TRAVNIK PJ.NOVI TRAVNIK PRIMALAC:OTUZBIR MERJEMA KASAPOVICI BB,NOVI TRAVNIK DEVIZNI KONTO U BANCI: EUR 50611611-480500 Otuzbir (Zahirović) Amela Tel:061/997-094 P.S. ne znam postavit slikice ako nekog zanima moze nas dodati na facebooku...i vidjeti moju Merjemu...