talisman
|
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa Odavno zelim da otvorim ovu temu. Temu na kojoj ce mame koje imaju dvije djevojcice razmjenjivati iskustva, savjete, anegdote, zgode i nezgode nasih princeza. Istrazivanja kazu da su mame djevojcica sretne mame, jer se sestre znaju lijepo igrati i druziti, nisu sklone svadjama... Da li je to tako? Koliko su nase djevojcice slicne? Dijele li ista i slicna interesovanja? Kakav su tandem? Mozemo pisati i o onoj drugoj strani majcinstva kada imamo dvije kcerke...kako na to gleda okolina, kako na to reaguju...? Kako vi na to gledate? Da li cete ''''''''gurati'''''''' do sina? Vidite li smisao u tome? Mame djevojcica, javite sa sa vasim iskustvima! Tuspasimo se! Evo da se i ja prijavim ovdje kao mama koja ima dvije curice, princeze koje su dale smisao mom zivotu :) Razlika izmedju njih je ( prema nekima ) bas mala, 15 mjeseci, ali je meni idealna. Totalno su razliciti karakteri, ali su izuzetno vezane jedna za drugu. Sad su u tom uzrastu ( starija ima 3, a mladja uskoro puni 2 ) kada tek uce kako dijeliti, igrati se skupa i zasada nam dobro ide. Do skoro su se znale zavaditi, ali vidim da su moja insistiranja da iskorijenim tu naviku, urodila plodom pa se vise druze, igraju i izbegavaju svadzu bar kad sam ja u blizini Tandem su takav da je meni sad daleko lakse cuvati ih obje, nego kad je samo jedna kuci. Primjera radi, skoro je mladja ostajala kuci dok je starija bila u vrticu i bila je nemoguca, od trenutka kad bi se probudila pa sve dok ne bi otisli po sestru znala je kmeziti i plakati da je bilo bas uzas, jedva sam cekala da ih sastavim :) A zanimljivih situacija ima mali milion, recimo sta god das jednoj, ona obavezno trazi i za drugu, ako neko djete udari jednu, ova druga nadje nacin da poravnja racune. Ako se potuku i ja kaznim jednu, ova druga obavezno dodje da se raspravlja samnom zasto sam kaznila sestru :) Meni je trenutno ovaj njihov period najdrazi, jer razumiju dosta, pricaju obje kao navijene, a i kad ponesto izvale, ostanem sva u cudu. Daj Boze da se i 3 bebica uklopi sa njima :) E sad okolina je cudo, posebno ako je treca beba na putu. Prosto da poludi covjek ko sebi sve daje za pravo da se interesuje, pa jos i da navija da treca beba bude musko U pocetku sam se uzasno nervirala zbog komentara da smo ganjali musko, jer neznam kako me to moze uciniti ispunjenijom nego sto sam sada, a onda se samo nasmijem jer se sjetim komentara mog mm kad su mu glupi doktori nakon UZ cestitali jer je kao " treca sreca " na sto je on mrtav hladan odgovorio " Sta me briga, ja cu ionako da ganjam cetvrto " :D
< Poruku je uredio talisman -- 3.6.2013 23:35:54 >