sanjica
|
Ja sam imala isti problem, nakon poroda i za vrijeme dok sam dojila bebu udebljala sam se 10- 11kg, na kraju imala 81 kg. Osjećala sam se užasno sa tom kilažom, tromo, staro, brzo se umarala, bolili me zglobovi, ma katastrofa, ništa nisam mogla obući, a čitav život sam bila vitka i mršava, pa je to za mene bilo baš stvarno iritantno. Nisam nikakvu dijetu koristila, jela sam normalno +kolači i eurokrem, tada imala potrebu za nečim slatkim i mislim da je to još jedan ud uzroka debljanja, i pila dosta tečnosti. Dijetu nisam htjela jer se ona i ne preporučuje za vrijeme dojenja, a i htjela sam bebi omogućiti da doji, jer svi znamo koliko je to bitno za bebu i njeno zdravlje. Dojila sam je do 13 mjeseci, kada sam se vratila na posao, količina mlijeka se smanjila jer sam je tada dojila samo 2 puta (ujuto i navečer, a nekad i 1 dnevno). Od 1 maja ove godine pa do danas skinula sam 10 kg, smanjila količinu hrane, jela manje kaloričnu hranu, dosta voća i povrća. Trebam još smršati još nekih 4-5 kg, ali to polako. Dakle, nakon prestanka dojenja sam krenula na dijetu, neka moja izmišljena dijeta koja je meni odgovarala. Ja ti samo mogu preporučiti da jedeš dosta voća, povrća, piješ mlijeko, kuhanu hranu, čorbice i slično, a da ne jedeš slatkiše, kolače, gazirane i druge industrijske sokove, majonezu i ostale nepotrebne dodatke u ishrani koji su ukusni a debljaju, mene je eurokrem uništio. Puno pozdrava i sretno, želim puno zdravlja tebi i tvojoj bebani.
|