Suzana
|
tap3ah legendo, Kao što tealana reče, ovdje ćeš čuti različita mišljenja, što je OK. Ne bih se složila sa Rina26 da su bapske priče ne dati djetetu mlijeko prije 1. rođendana, prije bih rekla da su pedijatarske , jer babe drugačije savjetuju. Evo ti moj savjet, tj. reći ću ti kako smo mi radili. I ja sam dojila dječake, sa čokolinom nisam žurila, jer je to realno junk food za bebe, nije to ništa plaho zdravo i nema 7 vitamina kako oni tvrde. Mlijeko sam uvela kada smo se približili 10. mjesecu, a do tada sam koristila za ove stvari, gdje mi je potrebno mlijeko, rižino mlijeko iz DM-a, so you can try. Da li može bebač jesti rižu? Pa naravno. Riža je tako blaga da je mogu jesti male, malecke bebe. Naime, nekada prije, kada nije bilo AD mlijeka, majke koje nisu uspjele sa dojenjem, svojim bebama su davale rižinu sluz. Tako da Vedi, pošto je počeo jesti čvrstu hranu, možete dati rižu. Ja sam mojim dječacima već sa 6-7 mjeseci davala integralnu rižu marke Encian (ja je nalazim samo u Drvoprometu) koju sam miksala (prvo sa rižinim mlijekom, a onda i sa običnim kravljim) sa bananom i raznim drugim voćem. Mnoštvo recepata možeš vidjeti na temi Ishrana bebe od 6 mjeseci pa nadalje. I da, iako ne preporučuju uvođenje kravljeg mlijeka rano, ovo ne važi za druge mliječne proizvode - jogurt i pavlaku mu već možete davati. Pozdrav za brižnog tatu, ali i Vedu i njegovu mamu!