Blue rose RR
|
Draga moja, Moja princeza, je uvijek bila vrlo kritična kada je bila mala, valjda na mamu, kada je u pitanju hrana. s obzirom da nije htjela piti mlijeko od 4 mjeseca, morali smo preći na prirodnu ishranu. Ujutro sam joj pravila mlijeko ili sa pudingom, ili sa kakaom, to je bilo odmah poslije ustajanje - 07,30 sati. Nakon toga ide malo igranja i gledanje crtića. Pošto je kod moje mame koja je čuva, doručak oko 08,30, tada je sa njima jede kriškice sa pavlakom, paštetom, džemom, malo sira, ...i šta se već nađe na stolu. Oko 09,00 sati ide na spavanje, koje se ne desi za pola sata, ali je bitno, da tada dijete samo sjedi u svojoj sobi i da se igra, odnosno da gleda crtiće, tako da kada se izmori, sama zaspe. Nikada je nisam učila da je ljuljam, ili da zaspi uz moje prisustvo. Kada ustane oko 11,00 sati, obično dobije ili kašicu, ili neki mliječni proizvod, i tada je mama izvpdi napolje, i malo šetaju, te usput jedu smoki, ili štapiće, ili nešto od voća (jabuka, kruška,naranča, mandarina...ili šta je sezoni). S obzirom da je vrijeme ručku kod mojih oko 13,00 sati, mama šta god da spremi sebi da jede obično jede i moja kikica. Zamolila sam mamu da nikada se ne ograničava začinima, jer svaki začin doprinosi nečemu u našem organizmu, tako da smatram da decu ne treba ograničavati ni u čemu. Ali je bitno da ima nešto tečno, da li supica (obično teleća ili pileća), ili neka čorbica. Poslije ručka ide uvijek spavanje. Poslije spavanja dobije ponovo ili kašicu, ili nešto mliječno, ili hrenovku sa sirom, ili jaja. Kako je večera oko 17,30 - 18,00 sati opet sa nama jede. A pred spavanje ide flašica mlijeka. S obzirom da moja mala nije baš ljubitelj pretjeranog mlijeka, tako sam izbacila iz jelovnika dnevne obroka mlijeka, da joj se opet ne bi zgadilo... a onda katastrofa. A ti draga moja, počni što prije da mu uvodiš normalnu ishranu, jer kasnije nećeš imati problema, a kako je Adianu, tada već godina dana, možeš mu sigurno davati sve što i ti jedeš, naravno isitnjeno.
|