Amyla
|
eh ovako, ovo je definitivno moja tema ja imam pozitivno iskustvo sam induciranim porodom, hvala Bogu, ovako je to izgledalo: Dosla na kontrolu, moj doktor dezurni, kaze on meni otvorena 2 prsta, ostajes, porodices se veceras. Gledam ja u covjeka, onako sva u cudu, kakav porod pa mene nista ne boli, par sati prije toga presla pjeske od bistrika do Malte. i tako on mene boga mi ostavi, oko 3h poslije podne. sve one pripreme, i to se zavrsilo do nekih 4h, kada sam dosla u pripremnu sobu. Gore svakih pola sata snimaju CTG bebin, onda oko pola 6 dodje doktor, kaze dodji ovamo sa mnom, ponovo vaginalni pregled, uz koji je isla i ona tableta za ubrzavanje otvaranja. opet se ja vratim u tu sobu, u pola 7 opet doktor dodje kaze opet u salu, probio mi vodenjak, oko 7h u salu na krevet. ukljuci mi indukciju intravenozno, mene i dalje nista ne boli, samo povremeno, onako malo. ja kao u posjetu da sam dosla onim zenama, mislila sam nikad se necu poroditi, i tako ti mene nista ne boli do nekih 9h, onda krenu polako bolovi u većim intervalima, pitam ja dr.mogu li setati, kaze on mozes, iskljuce mi indukciju, vidim ja mene sve vise i vise boli, i sve cesce, ali moze se izdrzati, tako do nekih 10h, onda su krenuli bolovi, cesci i jaceg intenziteta, oko 12h je krenuo porod, tj.naponi, porodila se 12:35. Ne znam kako izgleda neindukovani porod, ovo mi je prva beba, ali meni nije bilo nista strasno nadam se da cete i vi sve imati puno laksi porod od mog i moj iskreni savjet, sve trudnice, a pogotovo u poodmakloj trudnoci, nemojte citati previse iskustva sa poroda, svi mi imamo razlicit prag boli, ono sto je za mene prejaka bol, za neku od vas je sasvim izdrzavajuce, sve je to individualno, a i sve je u Bozijim rukama. Sretno vam