Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
18.06.2008, u 21.20h rodila se Nora. Teška 4000gr, dugačka 56 cm. Mama ju je rodila prirodno. Imala je pupčanik omotan oko vrata, rukicu na čelu i opet preko rukice pupčanik Jako se napatila, lice joj je bilo modro, u okicama krvavi podljevi... Sada se boja vratila, nije više mamina crnkinja, ima fini ten . Ručki, paja, kaki i ponekad malo galami. Dobrica je prava.
Mama je prošla super, 4-5 končića, rana skoro zarasla.
Rodila sam u bolnici Abdulah Nakaš, porodio me dr Drljević i jedna preljepa mlada babica kojoj nisam upamtila ime Osoblje me odusevilo, doktori takođe... Ljepota.
Inače, tog dana sam došla na kontrolu plodne vode i CTG, doktor me pregledao i rekao kako sam otvorena 5 cm i da idem kuci po stvari jer cu rodit...
Otrčim kući, sva zbunjena, ponesem gomilu stvari... u 4 sata popodne su me primili u porodilište. Tu sam čekala do pola 6. Tada su me klistirali, probili vodenjak i odveli u sobu da čekam trudove... oko pola 8 su mi uključili drip i u 9.20 se sve zavrsilo....
Iako sam se klela da indukcijom vise necu rodit opet su me nagovorili...
Eto tako je to otprilike bilo s nama dvjema
RE: I moja Nora je stigla... :) 28.6.2008 12:44:22
Anoniman
cestitam nemirna i zelim sve najbolje i najljepse tvojoj djeovjcici.. da ti bude ziva i zdrava puuuno godina, a ti zadovoljna sa njom.. cestitike i taji