Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hitno potrebna pomoć Amini Tahmiščiji 22.10.2011 9:58:22
ElmaB
Amina Tahmiščija rođena 13.01.2011.godine u Zenici. Iz bolnice je otpuštena kao zdrava beba. Roditelji su nakon 20 dana primjetili da je beba požutila. Na prvom pregledu doktorica je predložila vađenje bilirubina. Bilirubin je bio povišen, a nakon 10 dana ponovo vadi nalaze bilirubina i krvne slike. Bilirubin je bio u padu, ali krvna slika nije valjala te je upučena u bolnicu u Zenici. Nakon borav...ka u bolnici 8. marta je upučena na kliniku u Sarajevu. Ustanovljenao je da Amina ima začepljenje zučnih kanala a operacija je izvršena 29.marta koja je trajala 5 sati. Poslije operacije doktori su rekli da je jetra ostečena. Nakon oporavka koji je trajao mjesec dana Amina je otpuštena iz bolnice. Kod kuće je boravila 4.mjeseca nakon čega joj stomak otiće. Prilikom ultrazvka utvrđeno je da ima slobodne tečnosti u stomaku, nakon čega je upučena u Sarajevo radi dalji pretraga. Ponovnim vršenjem ultrazvuka utvrđeno je da ima cirozu jetre. Amina je jedna hrabra i vesela djevojčica koja je ovo sve izdržala te vas ovim putem molimo da budete humani i da joj pomognete. Unaprijed zahvaljujemo. PORODICA
MOLIMO VAS DA NAM POMOGNETE JER SU NAM POTREBNA VELIKA SREDSTVA ZA OPORAVAK NAŠE MALE AMINE.
RE: Hitno potrebna pomoć Amini Tahmiščiji 5.1.2012 14:15:21
assmiras
Sledeci BB nam kuca na vrata, hocemo li priloziti kakvu kutiju za sakupljanje za malu dusicu ...... potrebni su veliki novci, al ima nas puno, pa kolko ko moze da pokusamo ..... Svi mozemo biti uovoj situaciji ..... , kako fatimica rece, bolest ne bira.....
< Poruku je uredio assmiras -- 5.1.2012 14:16:52 >
RE: Hitno potrebna pomoć Amini Tahmiščiji 5.1.2012 14:15:39
fatimica09
otac je bio kod Batka u emisiji, akcija već poprilično dugo traje....ljudi su možda već malo i oguglali.... treba im 90 000 km samo da je prime u Pdovu, a nakon toga još toliko za ostatak liječenja nakon transplantacije...sada imaju oko 70 000 km a malena je jako loše, mi ćemo aBd prebaciti još oko 5 000 ali opet to nije dovoljno
RE: Hitno potrebna pomoć Amini Tahmiščiji 5.1.2012 14:19:07
Medić*
IZVORNA PORUKA: assmiras
Sledeci BB nam kuca na vrata, hocemo li priloziti kakvu kutiju za sakupljanje za malu dusicu ...... potrebni su veliki novci, al ima nas puno, pa kolko ko moze da pokusamo ..... Svi mozemo biti uovoj situaciji ..... , kako fatimica rece, bolest ne bira.....
Bas tako, na bb mozemo dati svoje priloge za uhar je koliko god.
RE: Hitno potrebna pomoć Amini Tahmiščiji 5.1.2012 14:20:08
assmiras
Višnja,
moze li RR otvoriti PayPal racun za humanitarne uplate, mislim da bi nam svima bilo lakse, nego da idemo do banke, pretposavljam da bi bilo vise priloga.... ,
ovo je samo prijedlog naravno....
RE: Hitno potrebna pomoć Amini Tahmiščiji 5.1.2012 14:22:17
fatimica09
jeste, svijet konta malo je...al marka po marka skupi se....i sve treba uplatiti na račun....oni lopovi iz telekoma evo zatežu, neće ženi da uplate oko 10 000 km sa telefona što je skupljeno, jutros mi kaže kao rekli joj da ona posudi pare, pa će oni naknadno uplatiti....đubrad, pa da ima gdje posuditi ne bismo faktički prosile za svoju djecu...tolke pare...
RE: Hitno potrebna pomoć Amini Tahmiščiji 5.1.2012 14:31:59
Eraldi
SVAKA CAST SVAKOJ ZENI SA RR-A
Na forumu nisam bila aktivan ucesnik, ali vrlo cesto sam citala i pratila sta se dogadja na formumima, citala teme i trazila odgovore koji su me zanimali.
Ali evo sad na poslu sjedim, krijuci otvaram ringeraju i placem....
Ali ne od tuge nego od radosti sto sam, iako jako malim dijelom, ipak dio ove, kako je s pravom nazivamo, velike porodice.
Svim silama, sredstivima i energijom cu se potruditi pomoci djecici kojoj pomoc treba, a ringeraja iznova pronalazi nacine.
RE: Hitno potrebna pomoć Amini Tahmiščiji 5.1.2012 19:11:34
Rabi
mozemo pomoci, pa markica po markica.... po meni, najbolja opcija je kad se novac prikuplja u kutije postavljene na nekim javnim mjestima.... kao npr. prodavnice, kafici, picerije, slasticarne, salteri...gdje ce masa raje onih pola marke ili marku kusura, ubaciti u kutiju a ne u svoj novcanik! I znaci nek se postavi 10 ovakvih kutija(ili vise) i nek se u svakoj za 7 dana prikupi 50 KM...a prikupiti se moze sigurno...A ne trebaju nikakve dozvole ili akve gluposti...nit kome moras placati porez ili sta drugo...A 99% ovakvih objekata ce izaci u susret! Ja sam za opciju da na bb bude kutija Pa koliko se skupi!
RE: Hitno potrebna pomoć Amini Tahmiščiji 1.2.2012 10:39:18
hatepsut
Apel za sve dobre ljude. Malena Amina Tahmiščija je otputovala u Padovu i smještena je u bolnicu. Do ponedjeljka se treba izvršiti uplata u iznosu od 41.000 eura, ali porodica nema dovoljno - nedostaje jos 10.000 eura. MOLIM VAS, ako ste u mogućnosti odvojite nešto novca za Aminu i svakako apel proširite dalje....Hvala svima...