Skvo RR
|
prenos postova IZVORNA PORUKA: babybee Malo mi neugodno i pisati o ovome ali znam sigurno da se netko susreo s mojim problemom. Vec duze koristim vaginalete zbog gljivica i iscjetka i u zadnje vrijeme me tako boli .. bole me usnice i natekle su.. dok idem na wc takodjer osjecam zategnutost i laganu bol i vidim da je upaljeno sve.. da li postoji neka kremica kojom bi se mogla mazati u trudnoci?? Ili neki poseban sampon za intimnu njegu? IZVORNA PORUKA: emma.L Hygia kupka je super i dr. mi je rekao da je smijem koristiti u trudnoći. Ali ja ne bih napamet ništa ako te baš boli i vidiš da je jaka reakcija . Canesten je meni pomogao protiv svraba i crvenila, opet na preporuku doktora. A da nazoveš svoga i pitaš za savjet? IZVORNA PORUKA: Hanady RR Ja sam pore vaginaleta kristila i canetsen kremu... a pored canestena u ta dva oblika još dvije vrste vaginaleta jedne nistatin i jedne sa svlovom R po preporuci dr. mašića al ih ne znam ime... Eh pore svega toga i stalnog pijenja brusnice, čajeva, pranja po 100 x dnevno prestajalo nije.. onda sma ležala u bolnici prije poroda...pa sma primala i inekcije za koje su pored ostalog na što su trebale djelovati računali d aće mi smanjiti i sekret koji me od 4 mjeseca pratio u nenonarmlnim količinam... svrbilo, stalno sma bila vlažna dole...uloške nisma podnosila je rbi me još više peklo...ma strava jedna... I ja kontam pomoći će mi bolnička terapija... međutim jok... odem na CR i stavlja mi sestrica ujutru kateter...i lijepo napravi facu i komentira jao kod vas bijeli pranje užas... ja kad nisma u zemlju porpala a sve sam pokušavala da to umanjim I najzanimljivije...porodime se...i već sutra al pazi sutradan ja nisma imala taja sekret Nikada s eviše nije javio... napominjem urene su mi bile sve urinokulture, papa test itd... I ono što je meni pomagalao jako da me ne svrbi i da mi olakša podnošenje istoga je...pamučna sterilna gaza namazana sa malo jogurta to sam 2 puta dbevno stavljala po 45 minuta inače bih otkačila od toga IZVORNA PORUKA: Vodolija83 Mislim da ti je canesten krema za vanjsku upotrebu odlicna kod svrbeza,a za unutrasnju upotrebu ja sam koristila canesten 3 vaginalnu kremu,vec 2 puta po preporuci dr.i super mi je pomagala,iako mi se prije trudnoce nisu bas nesto pokazale... Canesten za vanjsku i sada ponekad namazem kad osjetim da me nesto zasvrbi il pecne,al ne skodi uglavnom... IZVORNA PORUKA: Dida79 IZVORNA PORUKA: babybee Malo mi neugodno i pisati o ovome ali znam sigurno da se netko susreo s mojim problemom. Vec duze koristim vaginalete zbog gljivica i iscjetka i u zadnje vrijeme me tako boli .. bole me usnice i natekle su.. dok idem na wc takodjer osjecam zategnutost i laganu bol i vidim da je upaljeno sve.. da li postoji neka kremica kojom bi se mogla mazati u trudnoci?? Ili neki poseban sampon za intimnu njegu? Ja sam u trudnoci za takav problem koristila canesten kremu i meni je pomogla ali nemoj na svoju ruku nego kontaktiraj svog dr IZVORNA PORUKA: palachinken Nemoj nista na svoju ruku! Ako je gljivicna infekcija, treba ti doktor koji ce utvrditi stepen upale i propisati adekvatnu terapiju. Pogotovo u trudnoci (predpostavljam da si trudna kod stavljas na ovaj podforum pitanje) nemoj se zezati ni sa narodnim lijekovima ili vaginaletama bez doktora. Jedino sto mozes je piti više jogurta, onih acidofila, LGG i slicno. Šampon za inzimnu njegu izbaci, pranje samo vodom i onda obavezno doobro posusi (mozda cak i fenom poslije). Izbaci i dvenve uloske, radije mijenjaj rublje svako malo. Također mozes uzeti i Lactogyn, to su kapsule za obnosu vaginalne mikrofolore, probiotici, pa ti ne mogu stetiti. U svakom slucaju, nemoj paniciti, jer maltene sve zene u trudnoci imaju problema sa infekcijama, ali otidji doktoru. IZVORNA PORUKA: Šanti S obzirom da si trudna nemoj nista na svoju ruku. To nije neso zbog cega ti treba biti neugidno, svi smo to imali. Cula sam da pomazu oni ulosci, mislim da sam negdje ovdje procitala. U sastavu imaju svilu i jos neki prirodni materijal. Nema ih u slobodnoj prodaji, vec se narucuju i osim sto su za svrhu za koju jesu, jos su i terapijski, pa eto, ne bi bilo lose to probati IZVORNA PORUKA: MarinaDK Pamucni ves , nikako tangice, svilene, samo pamuk i da nisu uske , uloske takodje ako imaju plastike u sebi kao npr always, stvaraju vlagu.... I ja sam imala problema sa tim od samog pocetka trudnoce, koristila sam vaginalete i kremu istoimene marke. pomagalo je ali ne skroz i onda mi jedna nena rekla uvece ugrijem malo svinjske masti i stavim na sterilnu gazu i to mi je pomoglo inace do tad sam uvijek imala osjecaj kao da sam se upiskila.... Vidim neko je spomenuo jogurt i to mi je pomagalo .....Ali u svakom slucaju otidji ginekologu na pregled da utvrdi i prepise adekvatnu medicinu.... IZVORNA PORUKA: zinanina Ispiraj čajom od žalfije, iako bi ti canesten zbilja trebao pomoći. Jogurt izbjegavaj na uložak, jer je pogodan za razvijanje bakterija. IZVORNA PORUKA: babybee Koristim vaginalete neopenotran svaku drugu vecer stavljam ali mi je stalno mokro dolje i vjerojatno se od tog jos vise razvijaju, meni su brisevi , urinokluture i papa uredni ... ves mijenjam po sto puta na dan ali evo nikako se bestija rijesiti.. Hvala svima na odgovorima.. Probat cu neke od vasih savjeta IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: babybee Koristim vaginalete neopenotran svaku drugu vecer stavljam ali mi je stalno mokro dolje i vjerojatno se od tog jos vise razvijaju, meni su brisevi , urinokluture i papa uredni ... ves mijenjam po sto puta na dan ali evo nikako se bestija rijesiti.. Hvala svima na odgovorima.. Probat cu neke od vasih savjeta ja sma nedavno tek pobacala vešove koje sam kupovala... svaki sam dan mašinu smao svojih gaćica uključivala a kako sma bila dobro debela u trudnoći sad u te jedne gage 5 mene može stati...zamisli 107 komada gaćica XXl sam imala u trudnoći IZVORNA PORUKA: enči80 IZVORNA PORUKA: babybee Koristim vaginalete neopenotran svaku drugu vecer stavljam ali mi je stalno mokro dolje i vjerojatno se od tog jos vise razvijaju, meni su brisevi , urinokluture i papa uredni ... ves mijenjam po sto puta na dan ali evo nikako se bestija rijesiti.. Hvala svima na odgovorima.. Probat cu neke od vasih savjeta Da nisi alergična na neki sastojak ovih vaginaleta??? Baš ove sam i ja koristila u prošloj trudnoći ali mi je dr.promijenila terapiju upravo zbog osjećaja pečenja i bolova u gospoji IZVORNA PORUKA: Vodolija83 Ja sam od neopenotran vag.dobila jos gori efekat ,ali to nije bilo u trudnoci.Izgleda da imaju neku supstancu ili pomocni sastojak na koji su mnoge zene alergicne, jos nekoliko mojih poznanica je imalo isti problem.Ja sam 2.ili 3.noc nakon koristenja neopenotran vag. u neka doba otisla u kadu i ispirala se hladnim tusem,jer mi se stanje samo pogorsalo,vani oteklo i upaljeno a unutra neizdrziv svrbez. Draga moja,samo se ti konsultuj sa ljekarom i reci mu da ne podnosis te,pa nek ti promijeni terapiju. Vidis...i enci80 ,je imala slican problem,iako sve je individualno,al najbolje prekini sa upotrebom i brzo dr... IZVORNA PORUKA: sanela.asja Nemoj nista sam uzimati otidji fino svom doktoru pa neka ti da nema ti sta biti neugodno to je normalno.I mene je bolilo ,svrbilo i usne bile otecene nisam se mogla oprat niscim sve me ujedalo,javila se doktorici ona mi uzela briseve kad ono bakterije tri vrste i sad se ljecim antibioticima i cajevima. Samo ti svom doktoru i neka ti da terapiju IZVORNA PORUKA: babybee I meni se desilo jednom u noci da sam morala ici pod hladan tus ali znam tocno od cega ..nisam je dobro stavila i ispekla me jer su u ljekarni rekli da obvezno jako duboko stavim jer su dosta jake a mozda sma i ja alergicna na neki sastojak... Morat cu se javiti doktorici pa da vidim sta ej vise, nema smisla 3,4, mj. ih stavljati a meni sve gore...koristila sam i canesten vaginalete i nisam imala ovake probleme.. IZVORNA PORUKA: mama alma RR IZVORNA PORUKA: babybee I meni se desilo jednom u noci da sam morala ici pod hladan tus ali znam tocno od cega ..nisam je dobro stavila i ispekla me jer su u ljekarni rekli da obvezno jako duboko stavim jer su dosta jake a mozda sma i ja alergicna na neki sastojak... Morat cu se javiti doktorici pa da vidim sta ej vise, nema smisla 3,4, mj. ih stavljati a meni sve gore...koristila sam i canesten vaginalete i nisam imala ovake probleme.. ženo draga, odmah idi dr. 3,4 mjeseca koristiš, a nije ti bolje odmah, odmah, to ti je vjerovatno alergija na neki sastojak. Ja srećom nisamimala problema nikada hvala B sa ovim, i čitam temu, ali nisam imala savjeta, ali kako vidjeh zadnji post morala sam pisati. IZVORNA PORUKA: Bebica11 IZVORNA PORUKA: palachinken Nemoj nista na svoju ruku! Ako je gljivicna infekcija, treba ti doktor koji ce utvrditi stepen upale i propisati adekvatnu terapiju. Pogotovo u trudnoci (predpostavljam da si trudna kod stavljas na ovaj podforum pitanje) nemoj se zezati ni sa narodnim lijekovima ili vaginaletama bez doktora. Jedino sto mozes je piti više jogurta, onih acidofila, LGG i slicno. Šampon za inzimnu njegu izbaci, pranje samo vodom i onda obavezno doobro posusi (mozda cak i fenom poslije). Izbaci i dvenve uloske, radije mijenjaj rublje svako malo. Također mozes uzeti i Lactogyn, to su kapsule za obnosu vaginalne mikrofolore, probiotici, pa ti ne mogu stetiti. U svakom slucaju, nemoj paniciti, jer maltene sve zene u trudnoci imaju problema sa infekcijama, ali otidji doktoru. potpisujem trebas vidjeti s dr, meni je moja propisala plimicol kremu za vanjsku upotrebu.one druge kreme sto zenice spominju su jace al se propisuju samo u slucaju potrebe, nemoj na svoju ruku nista ja imam ZUTI iscjedak u trudnoci, i mene vise brine njegova boja(citala sam da zuto znaci neku infekciju nekom bajom) pa me toga strah, spominjala sam to dr a ona mi je propisala ovu gore kremu IZVORNA PORUKA: animagical multigyn actigel smijes i na svoju ruku jer je prirodnog sastava, a fino pise da smije u trudnoci...ostalo ne bih.... a kad vec pricate o iscjetku bebice, zuti iscjedak je sasvim normalan u trudnoci i zove se suncani iscjedak...gljivice su ako je sirast npr... nemoj da te djavo navrati da ispires sodom bikarbonom ili vec cime, svasta sam cula da rade ljudi...a sve to drasticno mijenja prirodni ph... pamucne gacice, pranje vodom, nikako gelom za tusiranje...trebalo bi da se smiri a najbrze rjesenje je uraditi vaginalni bris IZVORNA PORUKA: Bebica11 IZVORNA PORUKA: animagical multigyn actigel smijes i na svoju ruku jer je prirodnog sastava, a fino pise da smije u trudnoci...ostalo ne bih.... a kad vec pricate o iscjetku bebice, zuti iscjedak je sasvim normalan u trudnoci i zove se suncani iscjedak...gljivice su ako je sirast npr... nemoj da te djavo navrati da ispires sodom bikarbonom ili vec cime, svasta sam cula da rade ljudi...a sve to drasticno mijenja prirodni ph... pamucne gacice, pranje vodom, nikako gelom za tusiranje...trebalo bi da se smiri a najbrze rjesenje je uraditi vaginalni bris pa evo predlozicu dr iduce sedmice vag. bris samo da smirim, al ja nista od tih "domacih" recepata ne koristim osim sto nekad popijem onaj TECNI JOGURT obicni... perem se samo vodom i posusim to podrucje i obucem novi ves, eto tako deveram mada, kada recimo uzimam manje slatkisa, i pijem brusnice i limunov sok manje iscjetka mi bude IZVORNA PORUKA: animagical ma nisu ti gljivice vjerovatno, mislim da nije nista...da su gljivice za toliko vremena...uuuu kako bi te svrbilo kozu bi sebi poderala... tako da slatko smijes...i taj neki normalni iscjedak treba imati, ne treba ga ubijati, ima on svoju svrhu ja profilakse radi sedmicno jednom stavim malo mulitgyn actigel-a i super...to je nesto od aloa vere, ugl nije kao kanesten, prirodno je IZVORNA PORUKA: Neca xxx IZVORNA PORUKA: mama alma RR IZVORNA PORUKA: babybee I meni se desilo jednom u noci da sam morala ici pod hladan tus ali znam tocno od cega ..nisam je dobro stavila i ispekla me jer su u ljekarni rekli da obvezno jako duboko stavim jer su dosta jake a mozda sma i ja alergicna na neki sastojak... Morat cu se javiti doktorici pa da vidim sta ej vise, nema smisla 3,4, mj. ih stavljati a meni sve gore...koristila sam i canesten vaginalete i nisam imala ovake probleme.. ženo draga, odmah idi dr. 3,4 mjeseca koristiš, a nije ti bolje odmah, odmah, to ti je vjerovatno alergija na neki sastojak. Ja srećom nisamimala problema nikada hvala B sa ovim, i čitam temu, ali nisam imala savjeta, ali kako vidjeh zadnji post morala sam pisati. Potpisujem. Ja bih ti takodje savjetovala da odes kod dr. Ipak to vec predugo traje i simptomi nisu bas blagi. Neka te neko malo pogleda i uradi vaginalni bris pa da te na osnovu nalaza fino uputi sta i kako dalje. To ti je najbolje. IZVORNA PORUKA: pahuljica_25 I ja imam pojačan žućkasti pa mi je doktorica danas propisala Polyginax vaginalete nisam do sada ništa koristila,ja nisam pobornik lijekova iako mi je to struka,ali opet je bolje koristiti terapiju nego se zapustiti i nedaj Bože prenijeti infekciju na bebu