UmmuHamza2305
|
Sun, ja također nisam nikada u životu radila papa test.. i meni je, kao i Ziel, dr rekla da sam ga trebala uraditi prije trudnoće, da sad u trudnoći ne mogu Nalaze krvi radiš u svakom trimestru po jednom, osim ako nema neki problem, pa trebaš ponoviti, naravno A što se tiče UZ: 1. 4.-5. sedmica.. Otišla kada sam vidjela 2 crtice..tada sam ubrzo uradila još 2 UZ, ali samo zato što je dr mislila da je trudnoća veća ,pa je imala neke sumnje 2. 12. sedmica.. tada ti mjere nuhalni nabor i na osnovu toga zaključe koliki je rizik za down, i tada ginekolog može da te uputi na double test.. Ja ga nisam radila 3. 16. sedmica.. Taj nije baš neophodan,ali većina dr naručuje na UZ svake 4 sedmice 4. 20. sedmica taj je bitan, jer se potvrđuje normalna građa ploda, količina plodove vode, mjesto posteljice ( meni je npr. na početku bila nisko, ali tada se već naštimala) i ja sam tada saznala pol Nakon toga te ginekolog može naručiti da dolaziš svake 4 sedmice na UZ, pa negdje pred kraj svake 3 sedmice Oko 34.-37. sedmice počinješ ići na CTG, sve zavisi od ginekologa do ginekologa.. Većinom se u početku na CTG ide sedmično, pa što je termin bliži ,CTG je učestaliji.. Ja idem od 37. sedmice na CTG, sad za sad svaka 3 dana, i sada već na UZ idem svake sedmice, po preporuci doktora, zbog neke stvari s plodovom vodom Briseve grla i nosa radiš pred porod, i radi ga i muž,ako će prisustvovati porodu.. Također radiš i vaginalni bris u 37. sedmici Vidjela sam da su neke trudnice i ranije radile vaginalni, ja nisam, niko mi nije rekao da trebam.. Također me niko do sada nije vaginalno pregledao, 2 sedmice mi je ostalo do termina.. a npr. Ziel njena dr svaki put pregleda
< Poruku je uredio UmmuHamza2305 -- 28.10.2015 17:35:21 >
|