Hanady RR
|
prenos postova sa teme ''izražena fontanela'' IZVORNA PORUKA: akica b Pozdrav drage mamice...evo imam jedno maleno pitanjce za vas... Mojoj bebici je izrazena fontanela na glavici,,ima nekako cudan oblik..kao baklavica i dvije ostre linijice sa strane koje dohvacaju rubove cela.Mozda nemam razlog za brigu,ali voljela bih cuti vasa iskustva sa vasim bebicama... Pozdravljam vas... IZVORNA PORUKA: makana pozdrav ne razumijem na koji način je izražena, jer ako je upala, mislim ako se baš vidi udubljenje pedijatri kažu da je dijete žedno i da prijeti dehidracija, a opet ako je kao nateklo i izgleda kao čvoruga onda se treba hitno javiti dr molim te pojasni malo na koji način je izražena almedina ima 17 mjeseci i još joj nije fontanela ona velika iznad čela totalno popunjena, sjećam se da je dok je bila manja imala tako neki oblik kao položena baklavica IZVORNA PORUKA: akica b hej Mekana... ma nije ispupcena nego je cesce udubljena...procitala sam to negdje za dehidraciju ali opet ne razumijem jer stvarno bebi dajem dovoljno tecnosti(cajevi i pomalo vodice).njemu su samo 3 mj.a ne znam kako bih ti tacno yo opisala....pa isto kao kod tvoje malecke,polozena baklavica koja dise .. samo me interesuje je li to normalno..mislim da je toliko vidljiva???? IZVORNA PORUKA: makana naravno da je normalno, to je samo koža, ispod nema kosti jer se ona tek treba da popuni i nalije taj dio glavice i spoji faktički sa ostatkom lubanje moći ćeš nekad primijetiti i pulsiranje, sasvim je normalno, kao kucanje i baš se odiže koža, malo je strašno za vidjeti, ali nije nikakav povod za paniku i uzbunu zato i savjetuju da bebici pazi se glava i inače su kosti sve mekane IZVORNA PORUKA: nikka Evo draga akice b da te malo utješim,moj sin je imao fontanelu upravo istog oblika i to je kaže pedijatrica OK.,a posred čela je imao oštru crtu,a objasnila je da mogu biti i dvije sa strane,to je posljedica prolaska glavice kroz grlić,a to se uglavnom normalizira poslije,on sad ima 1'mj. i više se ta crta neprimjećuje,a fontanela je srasla. IZVORNA PORUKA: mama alma RR Draga moja Akice ja kada sam prvi put vidjela da mojoj Lajli nešto kuca na vrhglave, a bilo joj je tri i po mjeseca to nikada neću zaboravti. Držim ja Lajlu u rukama i pričam sa tatom i vidim tako nešto neobično na glavi i vrisnem. A u istom momentu i noge mi se oduzeše, s druge strane tata panično pita šta je i ja mu objasnim. KAže on meni ne budali, to je normalbno, kosti glave rastu i slično, ali ja mu ne vjerujem i zovnem makanu. Naravno on mi se nasmije i kaže da je i ona isto tako reagovala, da je to sasvim normalbno i da je beba žedna da joj dam vode ili slično. Takoi uradim. Helem, tako vam je to bilo, Lajli se fantonela zatvorila sa osam mjeseci, a D3 kapi sam joj davala donedavno. IZVORNA PORUKA: bubamara80 fontanela i ima oblik sličan baklavi :) otkucaj na google samo fontanela i vidjećeš