maja78 RR
|
Prenos postova: IZVORNA PORUKA: tam " Vaše dijete nije bolesno i vi se tako i odnosite prema njemu" To su riječi doktora upućene meni i mužu poslije epileptičkog napada našeg 3,5 godišnjeg sina. Pitali smo ga što da radimo, kako da se ponašamo. A on nam je odgovorio gore navedenu rečenicu. Moj Niki je nastavio ići u vrtić već nakon tjedan dana od ep. napada. Samo smo informirali tete. Od tada je na terapiji koja se više puta mijenjala iz razloga što su se na snimci EEG pokazivala žarišta. Kako god da se terapija mijenjala žarišta su ostajala, bilo da je promjena u dozi terapije ili u terapiji. Uvijek isto. Njemu je danas 9 godina i dalje je na terapiji, ali hvala Bogu nikad se taj ep. nije ponovio. Znači imao je samo jedan jedini ep napad, nema nikakvih oštećenja i poremećaja. Muž i ja se nastojimo ponašati u skladu sa navedene rečenicom, barem pred njim. Puštamo ga na treninge, dnevne izlete, i dr. dječije aktivnosti. Ali došlo vrijeme da prenoći bez nas! Zove ga njegova bivša teta iz vrtića da ide sa njenom obitelji na more. On tu tetu obožava, i njenu obitelj! I taj poziv mu jako puno znači. I ona sve zna. Ali mi ludimo. Kako? Što ako...? ... Želim ga pustiti, jer što ako smo ga ipak počeli sputavati-kočiti, što ako on počne osjećati ovaj naš strah, što ako počne misliti da je drugačiji od svojih vršnjaka, što ako mu se na ipak ponovi napad a mi nismo tu????? Molim vas pomagajte, dijelite savjete, kritizirajte bilo što! Samo da malo ova "bol" u grudima postane drugačija. Ili da postane još veća ili da se smanji, samo da se promijeni! IZVORNA PORUKA: Dida79 Ako je teta upucena i zna sta da radi u slucaju napada ja bi pustila djete da ide sa njom IZVORNA PORUKA: veeseelaa oh draga moja Tam tako mi je žao, razumijem vašu bojazan ali teta sigurno zna šta učiniti ako dodje do napada, osim toga kažeš da ih nije imao duugooo... stoga pusti dijete IZVORNA PORUKA: Skvo RR Slazem se...I ja bi malenog pustila...Bitno je da je teta upucena i mislim da ne bi trebalo biti nikakvog problema.... IZVORNA PORUKA: acudesa RR Uputila bih tetu u detalje o čemu se radi (napisala joj šta i kako treba), a uvijek je tu i hitna pomoć...za ne daj Bože, a on i jeste zdravo dijete, nikako ne razmišljaj drukčije... -ovo ćeš prelomiti kad tad, bolje da ne osjeti... IZVORNA PORUKA: bebbe RR Vjerujem da ti nije lako, ali potpisujem druge ženice, posebno acudesu. Lijepo informiraj gospodju i pusti ga. Sve ce biti u redu. Znas, i da se taj epilepticni napad nikada nije desio ti bi sigurna sam osjecala taj grc, samo bi se trudila da ga prevazidjes sama, jer ne bi imala na neki nacin opravdanje za njega kao sto je taj napad epilepsije. Molim te, javi nam sta si odlucila. Sretno. IZVORNA PORUKA: Nedi Joj teško stvarno...pustila bih i vjerovatno crkla od brige...ali bih ga pustila IZVORNA PORUKA: tam Hvala vam. Moj frajer je otisao na more u ponedjeljak. Prvi dogovor je bio da dolazim po njega u utorak vecer. Ali nazvao me sav u suzama ( skoro mi srce prestalo raditi ) moleci me da ostane jos nekoliko dana. U dogovoru sa tetom ostati ce do nedjelje. On uziva, presretan, a ja sam skoro pa luda. Vec sada postajem sama sebi smijesna. IZVORNA PORUKA: maja78 RR ma neka dijete uziva, bitno je da teta zna postupak za nedaj boze, ali ni ne treba razmisljati u tom smjeru muzic i ti se posvetite jedno drugom do nedjelje da vrijeme brze prodje :) IZVORNA PORUKA: taurus bas mi je drago da tvoj djecak uziva na moru hvala Bogu da je sve ok i da nema nikakvih problema
< Poruku je uredio maja78 RR -- 24.5.2012 14:49:14 >