rozi
|
Tu nabrajalicu sa prsticima nisam cula. Evo ova dvije : ''Ovako se''... Ovako se ruka miju , ovako, ovako ( 2x) Ovako se kapa skida, ovako ovako (2X) Ovako se knjiga cita , ovako, ovako (2x) Ovako se lijepo pise, ovako , ovako (2x) Ovako se ravno stoji, ovako , ovako (2x) Ovako se lijepo sjedi, ovako , ovako (2 x) Naravno, sve je praceno pokretima rukama i tijelom. ''Zekini jadi'' je Adana vec napisala, ali evo cijela pjesmica : 1. Juri zeka izdaleka , oblijeva ga znoj, trci jadan zedan, gladan i uzdise joj, prepao se jer je neko povikao stoj , pa ce trkom da se skloni u kucerak svoj. Kada stize u kucicu mali zeko moj, srce mu je zaigralo huja huja hoj (2x). 2. Poslije trke zekanove smirio se gaj, zaspao je mali zeka , haja , paja, paj. Pa sad sanja divne snove da je mjesec maj, od salate sve zeleno pravi zecji raj. 3. Ali kad se iz sna prene bice sreci kraj, Uzdisace gladni zeko ajaj ,ajaj, aj ( 2x) Joj, ajaj , ajaj , joj. Nisam skontala jel znas ''Zeko i potocic''. Ako treba i nju napisati javite. To mi je najljepsa djecija pjesmica koju sam ikada cula.
|