Mirna.akt
|
O da, sve mi imamo istih problema jer su to djeca i moraju nesto raditi, i mi kad nam je dosadno, moramo necim da se zabavimo, samo sto smo mi odrasli, pa ne skacemo po krevetima i ostalom namjestaju. Jesam mlada, uskoro cu napuniti 24 god. ali sve prihvatam kao normalne reakcije i shvatam da to mora tako i pomirim se s tim, ali i nadjem rjesenje. Eto sto se tice skakanja po krevetu, da, cim udjemo u spavacu sobu, polete brze bolje na krevet, ali i ja se opustim, stanem pored kreveta, na sredinu im stavim slozen jorgan i onda se bacaju na njega, jedna po jedna, fino se dogovorimo da nemogu zajedno, nego prvo se baci jedna, pa kad ustane onda ova druga, pa tako jedno pola sata, i onda se fino izmore i dosadi im. A skakati mogu samo kad se cuvaju za dasku na krevetu s tim da ja sjedim na krevetu iza njih dvije i pazim ih, a i to dosadi brzo.. A eto stolica nemam u kuci, ne trebaju mi, pa su na balkonu, ali ljetos kad se Melina penjala, fino sam joj objasnila da se na stolici mora fino sjediti, jer ce past, udariti se i boljet ce je, smatram da je veoma bitno djetetu koje prica objasniti sve fino i polako. Tako postupam sa svim, recimo bio je period diranja sporeta, upalila sam rernu i primakla joj ruku, kazem joj da je opasno, i peca i razumije. Uvijek me razumije kad joj kazem opasno. A posto Elma jos ne prica kao Melina, i ne razumije sve, ako pocne raditi nesto sto nebi trebalo(rijetko vjerujte mi) onda se samo namrstim i kazem joj da ce sve igracke ici u smece, i ona prestane. Doduse, prati Melinu i sve sto ona radi radi i Elma, pa posto Melina ne radi vise gluposti, ne radi ni Elma. S tim da se ponekad nadje neki belajcic, ali odmah zaprijetim da nema vise Fifi, ni Jagodice Bobice i upali.