Nasmijana1
|
IZVORNA PORUKA: ivona29 Drage moje,ja cu mozda zvucati malo blesavo i nepismeno...ali obrazovana sam,majka troje djece...od kojih najstarija ima 12godina,6 razred,ima alergijsku bolest atopijski dermatitis..Po rukama ima kao ljustenje koze,ali prodje i vrati se..lijecimo kremama i.t.d.Naime kazu da alergicari imaju slab imunitet,ali moja Paula nikada nije bolesna,sva djeca u u upale,ospice,gripe..Moje dvoje ostale djece,3 i 2god...bar su tri puta od jesenas imali prehladu, temperaturu,ja bolesna, muz bolestan..ali Paula nikad,pa ni da nos curi..nepostoje izostanci iz skole..Mnoge ce rebi,vidi budale ima zdravo dijete,Ali ja osjecam da to nesto nije uredu?Vec se dugo mislim otici njenom ljecniku i pitati Je li uredu nikad nebiti bolestan??Sta vi mislite,da li neko ista slicno ima,da li je to mozda zbog ATOP.DERM...samo me strah da joj nesto kasnije ne izbije... Ja bih da pohvalim tvoje odlicno zapazanje, sto cesto roditelji ne smatraju vaznim. Ja sam ti upravo bila dijete iz tvog opisa. Samo da te ispravim, alergicari nemaju slab imunitet nego poremecaj imuniteta. Cesto je prejak imunitet ali kad imunitet ''radi'' on napada i samog sebe jer normalne stvari prepoznaje kao strano tijelo. Ja sam kao i tvoja curica imala alergijakw reakcije, ali ostalo nista ni dj bolesti ni temp ni ni nista. Kasnije sam otkrila da imam i ozbiljnije probleme, ali ne znam koluko je to povezano. Preporucujem ti da pazis na promjene djetta kasnije, jer najcesce u pubertetu se upalw neki autoimuni procesi. Mozes popricati sa nekim dobrim dr, ali nazalost ne moze se preventivno djelovati. Iako alergije izgledaju bezazleno, ja sam imala dosta problema. Najvaznijw je izbjegavanje stresa, zdraviji nacin zivota...iako ovo tesko pratimo osim ako nas bas nesto jako ne opameti :). Ugl. Prati svoje dijete i dalje, ne sad panicno, ali da mozes reagovati ako taj imunitet malo odstupi.
< Poruku je uredio Visnja RR -- 3.2.2012 16:16:30 >
|