bebbe RR
|
IZVORNA PORUKA: Ummuisa IZVORNA PORUKA: bebbe ja sam zasadila i posijala: - jednu gredu cvijeca, uglavnom nevena i suncokreta, koji ce narasti ha ove gladiole koje sam imala odu. - jednu gredu zacinskog bilja: persun, koriander, vlasac, timjan, origano, bosiljak, celer. Povrce: zelenu salatu, spinat, blitvu, mrkvu, pastrnak, rotkvice, prasu, tikvice, buraniju, grasak, luk, krastavce, paprike, paradajz, ukrasni paradajz, patlidzan, prokule, brokule, karfiol, crveni kupus, te i jagode! Sve fino raste, ali raste i trava, koju treba cupati:) Ima tu dosta posla, ponekad mi vremena fali, ali, bas uzivam u tom mom vrtnarenju, pa cemo vidjeti kako ce mi dalje ici. A, inace, i na oba balkona i na prozore sam stavila cvijece, i bas mi je lijepo! svaka čast bebbe!! Eto, mogla bih se i ja pohvaliti... nešto sam posadila u vrtiću, nisam tako puno kao ti ali eto ono osnovno, malo paradajzića, papričica, krompira i tako.. tek toliko da isprobam kako to meni ide... pa eto sad sve pomalo niče, nije loše... s obzirom da nisam nikad do sad... Nadam se da ce ti sve lijepo rasti! I meni je ovo prvi put da se bavim vrtom. Inace, odrasla sam na betonu i pojma o prirodi nisam imala, ali trudim se i bas mi je zabavno! Juce sam "dosadila" kruskasti paradajz, i onaj majusni, ukrasni te i neku posebnu vrstu spinata koji se zove stogodisnji spinat. Pa vidjecemo.... A, i narucila sam jagode puzavice koje narastu do metar i po. Moraju biti u saksiji, na balkonu jedan mjesec, a onda cu ih prebaciti u zemlju. Da li se tebi svidja da radis u vrtu?!