Hanady RR
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas čitam ovo: Benzilpenicilin (penicilin G) Benzilpenicilin je prvi penicilin koji je uveden u terapiju. Po uvođenju, pokazivao je do tada nezabeleženo dobre rezultate u borbi protiv Gram-pozitivnih bakterija, posebno protiv stafilokoka, streptokoka, ali i Gram-negativnih najserija. Nestabilan je u kiseloj sredini želuca u kojoj obilno degradira i ima poluživot od tek nekoliko minuta. Primenjen peroralno, ima bioraspoloživost od tek 15%, pa se primenjuje isključivo parenteralno. dakle, ako antibiogram pokazuje da je bakterija senzitivna samo na ovaj penicilin G, onda ovo oralno uzimanje antibiotika nema fajde? samo inekcije ili? kapi? IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Skvo RR koliko se ja sjecam to je nalaz brisa sa bakteriogramom..jesam li upravu gdje stoje kategorije koje uticu na tu bakteriju..recimo nama je bio aizitromicin..kad je uma imala baju koja uzrokuje sarlah prosle godine, da..po antibogramu nama stoji samo penicilin G - S (senzitivan) ostalo sve R (rezistentno) IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Skvo RR IZVORNA PORUKA: pocahontas čitam ovo: Benzilpenicilin (penicilin G) Benzilpenicilin je prvi penicilin koji je uveden u terapiju. Po uvođenju, pokazivao je do tada nezabeleženo dobre rezultate u borbi protiv Gram-pozitivnih bakterija, posebno protiv stafilokoka, streptokoka, ali i Gram-negativnih najserija. Nestabilan je u kiseloj sredini želuca u kojoj obilno degradira i ima poluživot od tek nekoliko minuta. Primenjen peroralno, ima bioraspoloživost od tek 15%, pa se primenjuje isključivo parenteralno. dakle, ako antibiogram pokazuje da je bakterija senzitivna samo na ovaj penicilin G, onda ovo oralno uzimanje antibiotika nema fajde? samo inekcije ili? kapi? a samo ti je ovaj pokazao na bakteriogramu..ima li kakve alternative....na bakteriogramu? ne...samo ovaj.. ostala 3, od ukupno 4, ne djeluju IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Skvo RR IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Skvo RR koliko se ja sjecam to je nalaz brisa sa bakteriogramom..jesam li upravu gdje stoje kategorije koje uticu na tu bakteriju..recimo nama je bio aizitromicin..kad je uma imala baju koja uzrokuje sarlah prosle godine, da..po antibogramu nama stoji samo penicilin G - S (senzitivan) ostalo sve R (rezistentno) pa moras onda taj..nikakav druge ti nema fajde...jesi isla u vrazovu? ali koji taj? u tome jeste fazon..nema ga oralno..ospen popio i nakon 3 dana mu radila bris onako i baja je tu..pa je ped. uzela zena knjigu priručnik i lista..ne zna sta da mu da..u apotekama me zbunjeno gledaju kada sam im tražila da ampicilin kapi zamute..kao nisu do sada imali tezahtjeve...a isla sam u par apoteka...i napravili su mi te kapi za nos, to mu dajem po preporuci ped. ali ona misli da u ampicilinu nije taj G pencilin vec nemam pojma, neki drugi valjda IZVORNA PORUKA: pocahontas i ospen nam je 0 bodova antibiotik,..čula sam da i vecini ne djeluje,..vjerovatno zbog ovoga sto maloprije citirah..zelucana kiselina mu ponistava dejstvo koliko svatih..zato su se nekad prije davale lijepo u zicas pencilini..nije to bezze... a sada rijetko kad cujem da djeci spiče u guzu inekciju? ja sta sam ih se ja naprimala u guzu mislim inekcija IZVORNA PORUKA: Skvo RR evo ti link http://farmaceuti.com/tekstovi/unc/antibiotici-pregled/ a koliko vidim oralni je ovaj http://farmaceuti.com/tekstovi/unc/antibiotici-pregled/ ali to moras sa apotekarom..hebiga... IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Skvo RR IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Skvo RR koliko se ja sjecam to je nalaz brisa sa bakteriogramom..jesam li upravu gdje stoje kategorije koje uticu na tu bakteriju..recimo nama je bio aizitromicin..kad je uma imala baju koja uzrokuje sarlah prosle godine, da..po antibogramu nama stoji samo penicilin G - S (senzitivan) ostalo sve R (rezistentno) pa moras onda taj..nikakav druge ti nema fajde...jesi isla u vrazovu? ali koji taj? u tome jeste fazon..nema ga oralno..ospen popio i nakon 3 dana mu radila bris onako i baja je tu..pa je ped. uzela zena knjigu priručnik i lista..ne zna sta da mu da..u apotekama me zbunjeno gledaju kada sam im tražila da ampicilin kapi zamute..kao nisu do sada imali tezahtjeve...a isla sam u par apoteka...i napravili su mi te kapi za nos, to mu dajem po preporuci ped. ali ona misli da u ampicilinu nije taj G pencilin vec nemam pojma, neki drugi valjda znači te kapi su i u hitnoj radili u platične šprice ...to iz šrice za 3 dana potrošit se mora... ampicilinske su bile a i u apoteci na baščaršijis u ih medni radili za H...ona smeđa bočica, crveni natpis i pipeta gore...traju 7 dana, bijele guste i dijete rvišti koliko ujedaju... IZVORNA PORUKA: Hanady RR i Pocy nama je neko jednom rekao neke kapi sa oko mogu i nos a imaju taj pencilin G... al ako ih stavljamo u nos nesmijemo u oko poslije jer kao da se ne dostakne sojetljivo i tako... nemama pojam ko nam je to reko i kada ni kako s ezovu te kapi... Torbex možda ima pancilin G...on je na našem tržištu onako najčešći da proveriš i to IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Skvo RR IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Skvo RR koliko se ja sjecam to je nalaz brisa sa bakteriogramom..jesam li upravu gdje stoje kategorije koje uticu na tu bakteriju..recimo nama je bio aizitromicin..kad je uma imala baju koja uzrokuje sarlah prosle godine, da..po antibogramu nama stoji samo penicilin G - S (senzitivan) ostalo sve R (rezistentno) pa moras onda taj..nikakav druge ti nema fajde...jesi isla u vrazovu? ali koji taj? u tome jeste fazon..nema ga oralno..ospen popio i nakon 3 dana mu radila bris onako i baja je tu..pa je ped. uzela zena knjigu priručnik i lista..ne zna sta da mu da..u apotekama me zbunjeno gledaju kada sam im tražila da ampicilin kapi zamute..kao nisu do sada imali tezahtjeve...a isla sam u par apoteka...i napravili su mi te kapi za nos, to mu dajem po preporuci ped. ali ona misli da u ampicilinu nije taj G pencilin vec nemam pojma, neki drugi valjda znači te kapi su i u hitnoj radili u platične šprice ...to iz šrice za 3 dana potrošit se mora... ampicilinske su bile a i u apoteci na baščaršijis u ih medni radili za H...ona smeđa bočica, crveni natpis i pipeta gore...traju 7 dana, bijele guste i dijete rvišti koliko ujedaju... R. nije vrištao sinoć..pita me da li peku kao ćurekot u nosu, reko ne znam evo daj da probamo i ništa..milina..ne žali se... odoh samo da vidim da li je sastojak ovog ampicilina ovaj G penicilin...samo je to sada štos a trebalo bi da djeluje ako jeste jer unosi ga preko sluznice..dakle, ne oralno, sto je bitno.. eto naučih nesto novo danas..valjda IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Hanady RR i Pocy nama je neko jednom rekao neke kapi sa oko mogu i nos a imaju taj pencilin G... al ako ih stavljamo u nos nesmijemo u oko poslije jer kao da se ne dostakne sojetljivo i tako... nemama pojam ko nam je to reko i kada ni kako s ezovu te kapi... Torbex možda ima pancilin G...on je na našem tržištu onako najčešći da proveriš i to mislim da je i tu opciju ped. razmatrala i skontala je da te neke maze nemaju taj penicilin G..nije sastojak tih maza za oci..ne znam..ili je ja nisam najbolje skontala..mada, cim mi to nije dala, valjda sam je dobro skontala IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Hanady RR i Pocy nama je neko jednom rekao neke kapi sa oko mogu i nos a imaju taj pencilin G... al ako ih stavljamo u nos nesmijemo u oko poslije jer kao da se ne dostakne sojetljivo i tako... nemama pojam ko nam je to reko i kada ni kako s ezovu te kapi... Torbex možda ima pancilin G...on je na našem tržištu onako najčešći da proveriš i to mislim da je i tu opciju ped. razmatrala i skontala je da te neke maze nemaju taj penicilin G..nije sastojak tih maza za oci..ne znam..ili je ja nisam najbolje skontala..mada, cim mi to nije dala, valjda sam je dobro skontala kapi za oči neke...baš kapi u nos da se stave... pa sad ...ne znam...neko možda zna bolje... da nam je oan taurus il apotekraka one bi mogle znati