Anoniman
|
Hrana: Za malu bebu: Humanna (do 6 mjeseci) Kamilica u cvatu, obzirom da dijete pije adaptirano mlijeko, potrebna mu je i kamilica, a najbolja je u cvatu Za ostalu djecu: Čokolino (ili nešto slično, nije najzdravije, ali u ovakvoj situaciji je sigurno olakšanje) Cedevita Slatkiši (čokoladice, bombone, keks) Ostalo: Brašno, Ulje, Šećer So, Tjestenina, Riža Higijenske potrepštine: Za bebe: Pelene (u suštini treba im raznih veličina, od 2 do 6) Krema (za guzu, ako imate viška, i jekoderm je dobar) Sapun, koja kupka Puder Set nivea za bebu Ostali: Deterđent za veš (veće količine) Deterđent za suđe Sapun (i kozmetički i za veš) Pasta za zube + četkice i za odrasle i dječije Sredstva za čišćenje (ne bih da reklamiram, znate na šta se misli, nešto za WC, neko univerzalno za ostale površine) Pasta za odrasle i sapun Oprema za bebu: Flašice sa dudama (ja imam jedan kontingent pa ću zapakovat!) Krevetić (donira lilith) Madrac Posteljina (uključujući i dekicu, jorgančić)(donira tea lana; mada može još koje, nije na odmet) Peškirić za kupanje Odječa i obuća: Sve moguće za bebu 0-6 mjeseci (veličine 58 +) [bodyji, gegice, kapice, čarapice...] -patike za bebu 21, carapice, gegice, bodici, jakna (zimska i za proljece jedna), trenerka, strample,kapica, zimska kapa, Za bebu od 17 mjeseci (veličine 80+) [veš, majice, hlačice, trenerkice, čarapice, cipelice ...] Za djete uzrasta 10 godina Ostalo: Igračke, školski pribor, slikovnice Bojice i lenjiar Autici , zvecke i plisane igracke Za tetku: -kaput - parfem -tunika -majica i dvije muske majice Evo ja sam dopunila spisak onikm sto sam ubacila i to je podvuceno, ako jos nesto javicu
|