veeseelaa
|
Decembar je za mnoge mjesec darivanja, uglavnom zbog nove godine i radosti koje nose novogodišnji paketići, predstave u vrtićima, predstave u školama, veseli časovi itd moja povezanost sa ovim mjesecom je i ta jer sam i Ajšu i Esmu rodila u decembru, evo kako sam ja doživjela ovaj mjesec Evo prodje i ova godina . Ustvari nije još, još imamo danas i sutra da preživimo :)) Bijaše ovo buran mjesec, paketići, rodjendani, predstave itd Trčasmo na sve strane al stigosmo heheh Ponosni roditelji dvije kćerke, kojima smo sve želje ispunili :)) A bome ih je bilo, vidite mladja nije znala da kaže jasno šta sve želi al mi smo u nju piljili 2-3 mjeseca prije ( ko mame i po u bezpelenaše čekajući znak za piškenje ) ne bil dokučili šta to ona želi. Nadolazili smo mi svaki dan , babo je tvrdio jedno a ja drugo, kao i inače jel što nam se slažu mišljenja :D No moja je bila zadnja (smajli koji je odlučio), pa ja sam je rodila valjda ja znam , suprug se na kraju složio ali je na svoju ruku kupio paketić koji ustvari nije paketić al po njegovom jeste :D Bila je to kesa , veća od Esme , u kojoj je paketić manji, pa čokoladna potkovica za sreću pa neko milkino novogodišnje pakiranje čokolada i ljubičastog flomastera sa dodatnim ukrasom za jelku. Da ne bude frke isto je kupio za nas tri :D Kad smo već kod jelke, tu bi napravila poseban osvrt, ta se jelka kitila ove godine bar 10 puta. Prvi put je okitih ja sa Ajšom, pa ju je nekoliko puta Esma rasformirala , zatim montirala, dok ju je babo gledao sa oduševljenjem. Ja vala i nisam bila nešto oduševljenja pa sam je u toku „izvodjenja radova“ nekoliko puta pucnula po prstima (smajli koji se crveni). Poslije su mi teško pale njene oči velike, pune suza ,pa sam joj se brže bolje u par navrata izvinula. (Rekli bi ovi što znaju s djecom „e tu si pogriješila“ :D) Znate ona je dijete kojoj suza stoji u oku, kao u bajci, i djeluje kao da će svaki čast da potopi cijelu sobu,ako padne na pod , pa smo se eto ja i muž prećutno dogovorili da ne izazivamo poplave. Nije to ni toliko čudno što je jelku Esma više puta „kitila“ al kad sam supruga uhvatila na djelu da to isto radi pa stvarno , konstatovah, Esma je ista ćaća! Naime , kako svako jutro ustajem prva, nalazim u dijelu sobe gdje je jelka sjaj koji je otpao sa kićenki i rekoh Bože šta je ovo da nam jelka nema kakav hormonalni poremećaj?! Kad ono šipak, suprugu se ne dopada raspored kićenki, a zamislite usudio se tvrditi da nisam montirala jelku po pravilima FIFE i UEFE , pa bome udjosmo u litl svadju . Tamo , vamo , povuče se on , ko veli pusti vraga , previše joj je stalo do jelke. No dok nadodje do toga , jelku je razmontirao totalno, pa ponovo montirao a kićenke su se našle po cijeloj sobi. Po podu je bilo sjaja , polupanih kićenki itd Strpila sam se i proučila sve što znam, Bože rekoh daj mi sabura da ne ga ne počnem gadjati kićenkama ko grudvama. I bome presaburah ja, bar ovaj dio oko fizičkog napada, al digoh nos i ispalih 540 riječi u minuti, nešto ovako: „ja sam sama teglila paket sa jelkom.... usisaj sad ovo.... polupao si mi kićenke.... grrrr itd“. Da bi se opravdao , i da bi ponovo bil naj drugari, kupio je litl jelku, visine Esmine, kad dodjoh s posla , prijatno me iznenadio. Kao i većina finih žena, zaboravih sve muke koje mi je zadao i zagrlih ga :D Sad imamo u jednom uglu veliku jelku, visine mog supruga , u drugom jelku Esmine visine.... No da se vratimo rodjendanima , predstavama i dočeku nove godine.... Duga priča, pa ću drugi put :D PS a šta rekoste, kakav je vama bio decembar?
< Poruku je uredio veeseelaa -- 30.12.2015 9:33:14 >
|