Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Moja djevojcica (4 godine) je prije petnaestak dana imala dvije "bubuljice" na ledjima. Nazivam ih tako jer ne znam kako da vam opisem. Sasusile su se i sad su vidljiva dva mala ožiljka.
Nazalost, prije dva dana su se pojavile nove (na preponi i na vratu). Danas ih ima desetak. Pocinju kao sitne tacke, a razviju se u plik.
Pedijatrica nas je, zbunjena, uputila dermatologu. Ona samo tvrdi da nije nijedna djecija zarazna bolest, ali ne zna sta je. Dermatolog kaze da joj "lici" na ujed zutih mrava ...
Potpuno sam zbunjena
RE: "Bubuljice" po tijelu djeteta 14.1.2011 11:48:19
Anoniman
nisam ti pametna Tajra...A. ima kao sitne na butinama...izgledaju isto kao one nakon rodjenja od hormona...ali samo ima na butinama...i isto ne znaju od cega
RE: "Bubuljice" po tijelu djeteta 14.1.2011 12:38:41
taurus
mislim da nije ujed, jer zašto još neko nema od ukućana i kako da se sad pojavi još jedna možda da odeš drugom pedijatru meni najviše liči na neku dječiju bolest
RE: "Bubuljice" po tijelu djeteta 14.1.2011 12:44:58
Hanady RR
ja sam žene sigurna da se pojavila neka nova virusna osipna bolest....
evo već 4-5 slučaj istoga slušam a svi ljekari govore isto...vanjski utjecaj doridr sa macom i cukom, mravi itd...a svaka mama kaže da joj dijete ni cuke ni mace ni mrava nema
tajra otiđi kod doktorice Knor...
meni to liči na istu stavr koju je doživjelo još nekoliko mama ovih dana.... doktori kažu vanjski utjecaj... al sigurna sam da se javio neki novi viru u vezi s aovim osipom koji očito ljekari još ne prepoznaju
RE: "Bubuljice" po tijelu djeteta 14.1.2011 12:54:09
emi7908
Draga Tajra pa ne mogu mravi u tolikoj mjeri da je izgizu, pa valjda bi i nekog drugog u kući sem malene. malo mi to bezveze sa ljekarima što su zbunjeni. Da curica nema kakvu alergiju na nešto? Mislim da nije nešto pojela? Joj baš mi je žao . Hajde javi šta se dešava...
RE: "Bubuljice" po tijelu djeteta 14.1.2011 12:58:51
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tajra
I mene su odmah pitali ima li macku... a ona bjezi od njih, boji se...
I ja mislim da je virusno ,ali oni nece ni da cuju
Odoh kuci mazati je ovim tecnim puderom, i da vam postavim sliku
joj ne znam za taj puder
hajde molim te otiđi dr. Knor...tajra....
od pudera se zna proširiti na cijelo tijelo... nedavno je prijateljica moje zaove završila u bolnici sa djetetom nakon pudera
RE: "Bubuljice" po tijelu djeteta 14.1.2011 14:16:15
Hanady RR
joj ja čekam da se javi ko ozeblo sunce a moram ići....
ma svašta nam je deverati...uh
tarja ja bih radila i nalaze sve...da se vidi jel alerfija ili vanjski utjecaj
RE: "Bubuljice" po tijelu djeteta 14.1.2011 14:50:48
dinaa
Eh joj tajra samo da nesto moramo deverati,bas mi je zao curice a kao sto forumasice vec rekose izgleda da je neki virus ponovo poceo da hara,ma meni je najgore kad doktori pocnu nagadjati i onda zviznu naslijepo terapiju pa sta bude .Javljaj se da znamo kakvo je stanje kod ljepotice.
RE: "Bubuljice" po tijelu djeteta 14.1.2011 20:22:52
Anoniman
tajra, sretno mila
skvo, da li mi mozes na PP poslati broj od dr. Knor, i moja Ajna ima neku alergiju, mislim lice joj se jako zacrveni i pojave se neke bubuljice, kad ustane ujutro sve je ok, ali cim je budna bilo sta joj moze iziritirati kozu vrlo lako
RE: "Bubuljice" po tijelu djeteta 14.1.2011 20:36:03
Lalana
A stvarno izgleda kao ujed insekta, cini mi se da je vodenasto po slici, tako je nama bilo na nozi i to samo meni, nikome vise u kuci, dok nisam skuzila da je od komaraca, a nije me svrbilo za divno cudo, a i prije su me ujedali i uopste nije tako izgledalo.
RE: "Bubuljice" po tijelu djeteta 14.1.2011 21:14:53
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tajra
Nadam se da vidite na ovim slikama
uh miša mu samo se nadam da će puder pomoći