Šporet sa ili bez ventilatora? Dalil@
Kupujemo pa pored silnih komentara nismo načisto: šporet sa ventilatorom u rerni ili bez? Kakva su vam iskustva sa jednim ili drugim?
Sa ventilatorom (77%)
Bez ventilatora (8%)
Ne znam (16%)
Broj svih glasova: 64 Komentari:
Ninushka, 15.3.2013
Ja imam ovaj sa ventilatorom. Nisam nikad prije čula nikakve negatine komentare...a nemam ni loša iskustva, naprotiv.
vila_7, 15.3.2013
Nemam s vent. a zanima me koja mu je funkcija?
mala_sa, 15.3.2013
Ja imam sa ventilatorom, iskreno samo jednom sam pekla koru za tortu sa opcijom ventilacije, i nimalo mi se nije svidjelo kako je ispeceno. Odtad pecem na normalnoj kao i obicne rerne. Jedini plus ventilatora jeste sto se upali kad ugasis rernu, pa zacas ohladi istu.
amilacha, 15.3.2013
ja imam sa ventilatorom,a meni je prodavac rekao da zbog ove njegove osobine mozes peci n.pr.tortu i pitu i nece se pomijesati mirisi i ustedices na struji za pola godine za ono malo sto je skuplji od onog bez ventilatora...sretno:)
Hannica, 15.3.2013
Ja imam i jedan i drugi,a nikad nisam shvatila za sta sluzi ventilator,cini mi se da malo brze pece kad ukljucis ventilator,ili sam ja to umislila samo da ventilatoru nadjem neku funkciju.hahah
Adana, 15.3.2013
Imam šporet sa ventilatorom.
Čini mi se da s emnogo prije ispeče šta god da se peče, kao i ravnomjernije. Mislim i da se mogu peći dvije tepsije odjednom jer se temperatura ravnomjerno 'raspršuje' :)
I na istom tom šporetu ima opcija i bez ventilatora da se peče pa ko voli nek' izvoli. :)
Dalil@, 17.3.2013
hvala vam :) ma negdje procitah da ove rerne sa ventilatorom imaju slabije grijace pa u slucaju da se ne koristi ventilator - rerna slabije pece..zato sam bila u dilemi..
Visnja RR, 19.3.2013
ja imam ventilator ali ga nikad ne primjenih..evo Adana sve pojasni pa možda :) .. Dalila rerna koja ima ventilator a ne koristi ga odlično peče ..
dandi84, 21.3.2013
Sa ventilatorom kupi...Ja kad hoću da mi nešto porumeni kad pečem ukljućim ventilator i za par minuta mi sve dobije lijepu, zlatnu boju....Nikad ne bih kupila bez ventilatora...
anoniman, 23.3.2013
S ventilatorom štediš struju i ravnomjerno se peče...kore i dizana tijesta se brže i ljepše dižu, a uvijek možeš peći i na programu bez ventilatora. Ja ga baš često koristim.
Hanady RR, 23.3.2013
ja imam sa ventilatorom rernu...štedi struju dodouđe i energezski razred šoreta je AA+...pečem u itso vrijeme meso i itu, il kolač i pitu, il hljeb i krompir...nemješaju se mirisi a što se pečenja tiče zadovoljna sma baš posbeno dizana tijesta
kaktuscic, 23.3.2013
Ja sam 5 godina koristila samo ventilator jer mi se brze peklo sve, ma sve sam pekla na vrntilator, ali kad se peku dvije tepsije necega duze pece i kod mene ne bude bas ravnomjerno ispeceno oboje. Jedno po jedno mi super ravnomjerno ispece. Ja sad sad uopste ne koristim. Ventilator je super za susenje npr.kore od bjelanca, za lagano pecenje... Kod nas je marka samsung i klasa AA +
anoniman, 23.3.2013
Nije samo tu ušteda...da pečete dva jela od jednom. Već ako recimo kruh ili kolače pečete na 240 stepeni, kad uključite ventilator program možete(a i trebate smanjiti termometar za 20-30 stepeni) jer ventilator dodatno poveća temperaturu sam. Ja ga najvolim za dizana tijesta, kore i beze kore...kako ih lijepo osuši, divota.
Preskoči ovu anketu i prikaži sljedeću >> Napravi svoju anketu >> |