| Pasterizacija bebacha
Evo jedna anketa za domacice.Prilikom pravljenja zimnice koji nacinu pasterizacije koristite
vruca masa u vruce tegla pa u rernu (67%)
masa u tegle pa u serpu na kuhanje (22%)
neki drugi nacin (11%)
Broj svih glasova: 92 Komentari:
DM, 12.8.2011
Zavisi od toga šta pravim-kompoti idu u tegle pa na kuhanje, a slatka, ajvar, bestilj....idu u vruće tegle(dakako i oni vrući) i poklopac iz prokuhane vode na nj-okrenem naopačke i ponekad umotam u neko deblje platno da se sporije ohlkadi!
Hanady RR, 12.8.2011
zavisi šta pravim...ajvar vruće u vruće tegle pa teglu naopako do hlađenja...kompot i sosevi do paradajza ili mješanog povrća na kuhanje u šerpu. sve mi zavisi od recepta :)))
Hanady RR, 12.8.2011
draga doublemum ...smao ja i ti odgovorismo..gdje ona sheri i ona lejla ka da nas ''vade'' inače će nas noa do kraja života porzivati hahahah :)
anoniman, 12.8.2011
ja potpisujem Hanady i doublemum hahahahhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
malalopuza, 12.8.2011
masa u tegle pa u serpu , ako stavljam vrucu masu u vruce tegle nema potrebe pasterizovat bar ja tako radim
enči80, 13.8.2011
Kao Hanady i doublemum,sa tim što ja slatka stavljam hladno u hladne tegle koje su pretodno oprane,okapane i zagrijane u rerni tj.sterilisane.Prije sam i sa slatkim išla vruće u vruće ali sam u dosta časopisa i kuhara vidjela da stavljaju hladno u hladno.
Lejla Ka, 15.8.2011
I ja kao Hanady i doublemum, zavisno od recepta. A pošto najčešće pravim đemove i ajvare, onda vruće u vruće pa naglavačke.
sheri, 17.8.2011
i ja skoro sve vruce u vruce tegle, pa u rernu. jedino paradajz kad ostavljam njega u tegle, pa u serpu. mislim, da svi isto ovdje radimo. ali ja radim tako jer sam dosta stvari pokupila od vas vrsnih domacica.
bebbe RR, 19.8.2011
Operem tegle u stroju na 70 stepeni, a onda vruće šta god da je, u vruće tegle, zatvorim, okrenem naglavačke i pokrijem dekom da se polakoo hladi. Praavim puno zimnice i nikada mi se ništa nije pokvarilo.
Preskoči ovu anketu i prikaži sljedeću >> Napravi svoju anketu >> | |