| Teletina
Kako pripremate teletinu? Ja kad je pečem u tavi, bude mi nekako žilava, a u rerni se isuši. A ja je baš volim onako mekanu da se raspada! Molim vas navedite i koji 'dio' mesa koristite(ramstek, šniclu...)Dajte savjet, please...:)
Molim savjet (98%)
Molim savjet (2%)
Broj svih glasova: 44 Komentari:
teacher75, 17.4.2011
ja kupujem sniclu ili rosbrat, ako hoces da je mekano, izrezi na zalogajice i na malo prodinstanom luku, uz dodatak povrca (mrkve itd...)ako zelis, kuhaj pola sata u pretis loncu. naravno dodas zacine i vode da potopi pa ces imati safta
Medić*, 17.4.2011
Ja uzimam vecinom snicle, krhtinu sto bi se reklo (teletinu ili junetinu). Znam ih potopiti navee u mlijeku da odstoje do sutra i onda ih tako pohovati ili u pretis praviti sa vodom i zacinima kratko vrijeme da bude saftali i pihtijasto.
Zoe, 17.4.2011
Kada hoću u rerni uzmem plećku ali mi je u mesnici otkoštaju ( dođe nekih 1 kg, 1,5 kg - zavisi), samo je začinim sa soli, vegetom, crv.paprikom i dobro nauljim, stavim u pekač, ubacim u zagrijanu rernu na 200 C i tako nekih 1,5-2, sve zavisi koliki je komad, poslije dodam krompiriće i još nekih 40-tak minuta i to je to..
A šniclu uzimam kad pohujem...
Zoe, 17.4.2011
A zaboravi ti napisati, dok se meso peče, proviri s vremena na vrijeme i prelij ga s onim saftom u kome se peče, ma ispast će ti za 5 :))
anoniman, 17.4.2011
da ne ponavljam ja isto radim kao teacherka:)
M kao Mama, 17.4.2011
Ako pravim sitni ćevap, dosta luka, mrkvice i mesa bez masnoće i to kuham po 3 sata, dodam začine i super, bude, ako stavljam plećku u rernu sa krompirom, malo vode, masnoću, začine i pod foliju, pri kraju orktijem da se malo zapeče, ako nema folije isuši meso, ako je kremenadla ili nešto slično sa kostima, stavim nekoliko mrkvica, dobro iskušham, iskoristim vodu za supu, i onda dodam krompir, malo vode, pri kraju začine, ma meso se rapada, ovo sam baš juler pravila, šnicle, ako nemam vremena za marinadu, dobro ih istučem tučkom, brašno, jajje , prezla i vrelo ulje. Nadam se da sam pomogla
esmina i bebina mam, 17.4.2011
Ja u tavi kad pripremam uzimam snicluili kotlete,proprzim sa obje strane da zarumeni te dodam zacine obavezno b.luk vodu i dinstan do zeljene mekoce na tihoj vatri.Ponekad ih ispoham.
A najvise volim gulas od krtine,ili u pretisu neki komad sa malo masnoce onako lešo mljaaaac
A u rerni najvise rebra,vrat ili tako nesto sa kostiju najukusnije pod folijom u zagrijanoj rerni sa malo vode i zacina ........kad se isece jos malo u otkrivenoj tepsiji da porumeni.
I jos dodas nesto ako volis od povrca.:)
mamica emica, 17.4.2011
ja kremenadle pripremam u pretisu, sa malo ulja, malo vode i bjeli luk. I meni šnicle budu žilave, pa ih rijetko pravim. pravim često i sitni ćevap-takođe u pretisu i šišćevap, njega u tavi lagano dinstam.
lost, 18.4.2011
Kao Zoe
Preskoči ovu anketu i prikaži sljedeću >> Napravi svoju anketu >> | |