|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Glasaj i ostavi komentar

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Da.
Ne.


Komentari:
Za sada još nema komentara!
Komentiraj!



Rezultati ankete

Teletina


Kako pripremate teletinu? Ja kad je pečem u tavi, bude mi nekako žilava, a u rerni se isuši. A ja je baš volim onako mekanu da se raspada! Molim vas navedite i koji 'dio' mesa koristite(ramstek, šniclu...)Dajte savjet, please...:)

Molim savjet (96%)

Molim savjet (4%)


Broj svih glasova: 54
Komentari:

anoniman, 17.4.2011
meni teletina uvek mekana zato i izbegavam govedinu a mozes je prethodno malo izudarat sa onim kuhinjskim cekicom ;-) bude meksa i


Šanti, 17.4.2011
Ako pecem u rerni onda obavezno pecem u tepsiji sa poklopcem i malo nalijem vode. A u tavi, prepržim sa obje strane na vrlo malo masnoće, smanjim temperaturu i dodam malo vode, vrlo malo, poklopim i po potrebi dolijevam vode. Ne treba pretjerati sa vodom da ne bude kuhanaa


Leva, 17.4.2011
Kada peces velike komade mesa fino ih mariniraj pa onda u tepsiju. Sipnes malo vode pokrijes folijom i peces dovoljno dugo da se ispece. Dobices taj efekat o kome pricas :) Ja tako pravim biftek npr


teacher75, 17.4.2011
ja kupujem sniclu ili rosbrat, ako hoces da je mekano, izrezi na zalogajice i na malo prodinstanom luku, uz dodatak povrca (mrkve itd...)ako zelis, kuhaj pola sata u pretis loncu. naravno dodas zacine i vode da potopi pa ces imati safta


stefania, 17.4.2011
ako hoces na brzinu, onda uzmes telece snicle, malo bas mrvicu ih izuaras ako treba (ali obicno za teletinu ne treba), malo posbes vegete i soli, a vamo u tavu izrezes luk, sitno na kockice, prodinstas na malo ulja i onda na ubacis u t snicle, malo da se proprze s obje strane. kad porumeni meso, dodas malo vode (oko pola case ili malo vise, zavisi ti od kolicine mesa) i poklopis i tako jedno pola sata na umjerenoj vatri..provjeris par puta, da ti saft ne ispari..eto


Hannan, 17.4.2011
Ja teletin uspremam po receptu moje nene, i svi su vise nego odusevljeni kako ukusna bude. Koja je vrsta totalno je nebitno, ja cesto znam i junetinu spremiti na isti nacin. posoljene komade, koji ne moraju biti mali poredam u neku tepsiju sa poklopcem, sad najcesce koristim one vatrostalne zdjele, u drugoj serpi ugrijem ulje do tacke kljucanja i prelijem meso, ono odmah "cvrkne" i time m use zatvore pore i nema sanse d abude suho, pecem na ringli poklopljeno , prvih 3-4 min na najvecoj tempereturi, poslije smanjim sa 10 na 3,povremeno okrenem, teletina bude za nekih pola sata gotova, ali nista ne fali ni duze jer se onda bas "raspada".


veeseelaa, 18.4.2011
teletinu pravim na sve gore navedene načine


Hanady RR, 19.4.2011
spremam je na više načina...uzimam sve komade tj.djelove. kako je nkaet apostavljena dva puta nebih imala šta dodati sem da ja često šnicle ispžim na malo ulja d aporumene, pa ih stavim u pretis na malo crvenog luka sa začinima i dolijem smao malo vode i pište jedno 10 minuta...izvadim u vatristalnu i zalijem vrhnjem ili bešamel sosom. A često u pretisu iskuham komad jedno 45 minuta pa ga onda zapečem u rerni s apovrćem i uvijek vodim računa da imama safra pa otvaram o poljevam...kada imama više vremana onda pečem u zatvorenoj vatrostalnoj nakon mariniranja ili čak u vrećici za pečenje što je super izum ne moraš poljevati :)


Skvo RR, 20.4.2011
Ako pravim telece snicle, trazim od mesara da mi ih tanje izreze...vazno kod teletine je da se ne "tuce" izlaze sokovi i zna onda biti tvrda...samo lagano je pritisnuti par puta dnom od solje...onda se stave u pajc..ja stavljam, vegetu, ulje, crveni luk, biber...tako odstoji jedno sat vremena..nakon toga na malo ulja se peku....budu izuzetno socne sa svim sokovima.. Ako teletinu stavljam u sos..onda na dinstan crveni luk i mrkvu stavim komade teletine malo nabrasnjene da se malo poprze, naspem vode, stavim zacine i zatvorim pretis...bude jako brzo gotova..za kraj dodam zacina i paradajz pire...Obicno mi je uz to prilog riza.... Ako je komad teletine za pecenje onda prvo kuham u pretisu pola sata, pa zapecem sa krompirom u rerni..telecu koljenicu uvijek kuham u pretisu jedno sat vremena..volimo je svi posebno supu.


bananica, 25.4.2011
obicno u tepsiji koju prekrijem folijom, naspem malo vode i na slabijoj temp oko sat, predkraj otkrijem , pojacam i ostavim 10-ak min da se zapece


Admiraaa, 26.4.2011
ma pretis lonac je zakon. ulijes vode i na kraju samo skines poklopac i malo pustis da voda ispari i ono malo porumeni..



Komentiraj!




Preskoči ovu anketu i prikaži sljedeću >>
Napravi svoju anketu >>




Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *